El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol injecta 2.800 milions a les autonomies pel coronavirus
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dijous la decisió d’injectar 2.800 milions d’euros a les comunitats autònomes perquè puguin destinar més recursos a l’atenció sanitària davant la lluita contra el coronavirus. Aquest diners suposen un avançament a compte del sistema de finançament autonòmic.

Aquesta és una de les primeres mesures d’un paquet més ampli que s’han establert amb l’aprovació d’un reial decret en un consell de ministres extraordinari. Aquest paquet inclou la mobilització de mil milions del fons de contingència per a intervencions sanitàries prioritàries.

El govern espanyol també estableix mesures per garantir el subministrament de medicaments necessaris per lluitar contra el virus, entre les quals la regulació del preu dels medicaments, fixant preus màxims de venta al públic si cal.

A nivell de l’atenció social directa amb les famílies per ajudar a fer front a l’emergència sanitària, Sánchez ha dit que es destinaran 25 milions d’euros per reforçar els serveis socials de les comunitats autònomes per combatre la pobresa infantil. El govern espanyol també vol que les beques menjador siguin efectives amb els centres tancats.

Pel que fa a l’àmbit laboral, Sánchez ha anunciat una mesura per ajudar les Pimes. S’ha acordat que es pugui ajornar i fraccionar el pagament de deutes tributaris sense interessos, permetent una liquiditat de 14.000 milions en el sistema econòmic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa