El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’allau de queixes força el govern espanyol a fixar el preu dels antígens
  • CA

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha reaccionat a l’allau de crítiques i ha avançat que es regularà el preu dels tests d’antígens. En una entrevista a la SER, Sánchez ha explicar que, una vegada es pot donar per tancada la crisi de subministrament de testos ràpids, ha arribat el moment de “posar-se amb el preu”. El líder socialista no ha donat gaire detalls i s’ha limitat a assegurar que el govern espanyol té previst fer-ho aviat. 

“El debat que teníem abans i durant Nadal ha estat sobretot l’oferta d’aquests tests perquè hi havia un coll d’ampolla i una demanda exponencial”, s’ha justificat Sánchez. “Ara que el tema s’ha resolt, ens posarem amb el control dels preus dels tests”. Entitats, professionals sanitaris i particulars feia setmanes que es queixaven de l’excessiu preu dels tests d’antígens.

Abans de Nadal la federació de consumidors Facua ja va denunciar que hi havia una variació de fins al 102% en el preu dels tests ràpids després de fer un estudi en 150 farmàcies de Madrid, Barcelona, Sevilla, València i Vitòria. Els preus variaven entre els 4,95 i el 10 euros segons l’establiment. Altres països com el Regne Unit els subministren de manera gratuïta, mentre que a França costen dos euros, a Alemanya tres i a Bèlgica uns vuit.

Canvi d’estratègia

El president del govern espanyol també ha avançat que l’estat comprarà 344.00 dosis del nou antiviral de Pfizer, que redueix en un 88% la possibilitat d’acabar a l’hospital i que ajudarà a protegir els col·lectius de risc. Sánchez ha explicat que l’adquisició de l’antiviral forma part de la nova estratègia que prepara el govern espanyol per començar a vigilar l’evolució de la Covid com si fos una grip, és a dir, deixant de mirar cada cas independentment dels símptomes i centrar-se en els pacients vulnerables i amb símptomes més greus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ya està bé, a gener 10, 2022 | 10:04
    Ya està bé, gener 10, 2022 | 10:04
    De deixar en mig d'una pandèmia, la principal cadena de radio, en les hores de mes audiència, en mans de un hipocondríac declarat.
  2. Icona del comentari de: Ricard a gener 10, 2022 | 10:56
    Ricard gener 10, 2022 | 10:56
    Ara que ja no hi ha tanta demanda i molta més oferta, i per tant que els preus poden baixar per ells mateixos, posaran un límt al preu. Agrairia que els pancastellanistes no prenguin als catalans i resta de ciutadans de l'estat per idiotes.
  3. Icona del comentari de: Falten 48 dies a gener 10, 2022 | 11:00
    Falten 48 dies gener 10, 2022 | 11:00
    La famosa grip espanyola aquella que es va superar va anar des del Febrer de 1918 al abril de 1920 va dura 819 dies i es va superar sense vacunes sense testos sense medicines avançades. Pandèmia del coronavirus pandèmia que encara no sa superat es va inicia l'1 de desembre de 2019 ja fa 771 dies encara no hi ha data de fi de la pandèmia falten sol 48 dies per superar la grip espanyola si aquella pandèmia que es va lluita contra ella sense vacunes sense testos sense medicines avançades sense tanta tecnologia avançada com hi ha avui en dia podríem dir la que la pandèmia de la Covid19 ha sigut el fracàs de la humanitat algunes personàs audien de asumir responsabilitat i presentar ja dimissió.
  4. Icona del comentari de: EGG a gener 10, 2022 | 21:13
    EGG gener 10, 2022 | 21:13
    Y la Peste cuanto duró ? Nada hoy es comparable

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa