El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El govern espanyol diu que zones de l’Estat podrien haver arribat al pic de contagis
  • CA

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha dit aquest dissabte que algunes zones de l’Estat espanyol “es podria pensar que podrien estar superant el pic” de contagis de coronavirus, però ha advertit que “a nivell nacional no podem confirmar res”. Simón ha explicat que l’evolució temporal dels increments en el número de morts indica una “estabilització de la malaltia”, el covid-19.

Els contagis han augmentat en les darreres hores un 13%, un augment que s’allunya del registrat les setmanes anteriors, al voltant del 25 o el 30%. Simón també ha assenyalat que el 17% dels casos han estat donats d’alta.

Simón ha dit que el fet més preocupant és la saturació de les UCI que podrien col·lapsar la setmana que ve. Per això ha dit que cal extremar les precacuions per evitar nous contagis.

El govern espanyol ha informat de contractes amb la Xina per l’abastiment de mascaretes per a pacients i professional sanitari valorats en 628 milions d’euros. Ha assenyalat que aquesta setmana es distribuirà un milió i mig de mascaretes per a pacients i més de 900.000 per a professionals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa