El govern espanyol preveu més de 63.000 llocs de feina nous el desembre

El govern espanyol preveu que el desembre acabi amb 19,82 milions d’afiliats a la Seguretat Social, és a dir, 63.000 més que el novembre. Si es compleix l’avenç experimental d’afiliació quinzenal que publica el Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions, serà el vuitè mes consecutiu que tanca a l’alça, de tal manera que entre el maig i el desembre s’hauran creat prop de 800.000 nous llocs de feina.

El Ministeri subratlla que es tracta del nivell d’afiliació més alt des que hi ha registres, amb prop de 340.000 persones més que abans de la pandèmia. Pel que fa als sectors més dinàmics, l’executiu destaca les activitats administratives, la construcció i l’hostaleria, tot i que manté que hi ha un bon comportament generalitzat. De la mateixa manera, el Ministeri destaca que la recuperació d’ocupació és general a tot el territori estatal, amb un nivell superior a l’anterior a la pandèmia a pràcticament tot arreu. A més de la meitat de les províncies, el nivell d’ocupació actual supera en un 2% el que hi havia el febrer del 2020.

A més, l’ens ministerial assegura que la composició de l’ocupació ha canviat en relació a la d’abans de la pandèmia, amb un increment dels llocs de feina indefinits. Hi ha més de mig milió de treballadors indefinits que fa dos anys i 132.000 temporals menys.

Pel que fa als ERTO, segons les dades provisionals de la Seguretat Social hi havia 84.126 treballadors en aquesta situació el 14 de novembre, més de 50.000 menys que el 31 d’octubre. La meitat, 40.556, estaven en suspensió parcial, i 68.545 tenien dret a exoneracions per formació.

Comentaris

    Anònim Desembre 16, 2021 | 18:11
    Joder que roñosos son. En su día el gobierno del de la chaqueta de pana prometió ochocientos o mil puestos de trabajo!

Nou comentari