El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern decidirà aquest dijous si elimina el certificat Covid
  • CA

La comissió delegada per a la Covid-19 decidirà en una reunió aquest dijous al matí el destí del certificat Covid. En un comunicat, el Govern ha assegurat que després de rebre els documents del comitè assessor convoca una reunió d’urgència per decidir si eliminen el certificat. En cas contrari, per demanar la pròrroga haurien de presentar-se al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), una aposta arriscada, ja que el termini és fins dijous a la tarda i la mesura quedaria eliminada dijous de matinada.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha explicat que si finalment es decideix que és necessària la pròrroga d’aquesta mesura -que afecta a abrs, restaurants i centres esportius-, s’entraria una resolució “ràpida” al TSJC perquè s’hi pronunciés. A més, ha argumentat que el tribunal només tindria un assumpte a valorar, “una mesura que ja ha analitzat, no li ve de nou”. “No s’hauria de pronunciar pel culte, per les reunions o pel toc de queda”, ha afegit el conseller.

“Primer hem d’analitzar aquesta nit l’informe i demà a les 8 del matí acabarem decidint”, ha apuntat Argimon, qui també ha recordat que tot i que el tribunal tingui els seus ritmes, amb només un assumpte sobre la taula seria complicat no entrar dins del termini. Aquestes declaracions xoquen en certa manera amb el que ha dit la secretaria de Salut Pública, Carmen Cabezas, qui ha insistit en que “el temps que tenen per decidir és molt ajustat”. En la roda de premsa setmanal sobre l’evolució de la covid-19 a Catalunya, Cabezas ha reconegut una “situació de dificultat operativa” per demanar una pròrroga del passaport covid.

Davant d’aquest canvi de paradigma, podria ser possible que el Govern prorrogués el certificat Covid, convertint-lo en una de les mesures que encara queden vigents, com per exemple els aforaments en activitats esportives o el tancament de l’oci nocturn. En la última reunió de l’executiu català es va concretar que la mesura que restringia les reunions de més de 10 persones seria eliminada aquest divendres i, de moment, la vigència del passaport Covid sembla penjar d’un fil.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa