El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern demana prohibir la circulació a peu, amb vehicle col·lectiu o privat
  • CA

El conseller de l’interior, Miquel Buch, ha explicat aquest dilluns que seguint el consell dels tècnics del Procicat s’ha redactat una proposta per enviar a Madrid i que l’aprovi el govern espanyol per tal de limitar la circulació per Catalunya, i establir el confinament a les llars de tothom de forma obligatòria. Es proposa prohibir la circulació a l’exterior ja sigui a peu, amb transport públic, vehicle privat, col·lectiu o individual.

Es tractaria de limitar al màxim la mobilitat per evitar els contagis. Els moviments per la via pública només estarien permesos per raons d’estricta necessitat bàsica i vital, com anar a comprar aliments, medicaments o per altres raons de força major.

Buch ha afirmat que es tracta d’una proposta basada en criteris mèdics i tècnics i no ideològics. El conseller ha demanat al govern espanyol que aprovi aquesta resolució. En condicions normals ho faria el Govern i ho hauria d’executar el Poder Judicial però amb el reial decret aprovat pel govern espanyol és aquest qui ho ha de fer efectiu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa