El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern condiciona els desnonaments durant l’estat d’alarma a l’oferiment de lloguer social
  • CA

El Govern ha aprovat un decret llei aquest dimarts que prohibeix els desnonaments durant l’estat d’alarma en determinades situacions. L’executiu, segons ha explicat la consellera portaveu, Meritxell Budó, ha acordat que els desnonaments quedin “explícitament suspesos fins que el gran tenidor o l’entitat financera ofereixi un lloguer social al qual està obligat per llei abans d’instar a fer un desnonament”. Budó ha dit que aquesta mesura ha de servir per les persones en risc d’exclusió social i en queden exclosos els inquilins en propietats de petits tenidors.

Aquest és un dels quatre decrets lleis que s’han aprovat per fer front a la crisi que acompanya la pandèmia de la Covid-19. També s’ha aprovat una desgravació autonòmica en la declaració de la renda per les persones afectades per un ERTO i que, en tenir dos pagadors, l’any vinent seran penalitzats amb més pressió impositiva. Amb aquesta mesura el Govern preveu deixar d’ingressar 16,3 milions d’euros menys. Es preveu que d’aquesta mesura se’n puguin beneficiar 250.000 persones.

A banda, Budó també ha explicat que en l’àmbit turístic s’ha decidit l’ajornament de la posada en marxa de l’increment de tarifes de l’impost sobre estades a establiments turístics.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa