El Govern assenyala “la conducta dels consumidors” com el problema a bars i restaurants

Salut creu que, de cara a la desescalada, hi ha "marge de millora en la manera com les persones ens comportem" en espais de socialització

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha dit aquest dissabte que el problema dels bars i restaurants no és tant de la seguretat en aquests establiments sinó de “la conducta dels consumidors”. En declaracions a RAC 1, Ramentol ha comentat que el pla de desescalada que es farà amb els sectors afectats haurà d’incidir en aquest aspecte, però ha elogiat l’esforç de la restauració que ha presentat propostes molt innovadores.

“S’ha de reforçar la conducta dels consumidors quan estan en aquests llocs”, ha reiterat Ramentol. “El virus no està en els bars ni en els gimnasos, els portem les persones i la forma com ens comportem en aquests llocs és el factor que determina l’expansió del virus: hi ha un marge important de millora en la manera com les persones ens comportem quan ens socialitzem en els diferents espais que té la nostra societat”, ha comentat Ramentol.

El secretari general de Salut ha subratllat la importància dels canvis en els “patrons de conducta” i d’interioritzar els conceptes de bombolla i bombolla ampliada. Ramentol ha afirmat que “mantenir els nostres desplaçaments i socialització fonamentalment en aquestes bombolles serà un element que influirà moltíssim a l’hora de mantenir continguda la transmissió de la pandèmia”.

Pel que fa al pla de desescalada, Ramentol ha dit que s’atacarà primer els sectors més afectats i aquells que puguin tenir activitat a l’aire lliure.

Nou comentari