El Govern aportarà 5 milons per a ajuts al lloguer d’habitatges

L'executiu va aturar les sol·licituds perquè la convocatòria va quedar desbordada en menys de 15 dies

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat un acord amb el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, per aportar 5 MEUR procedents del fons de contingència a ajuts al lloguer d’habitatges. En el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament, el conseller ha reclamat a l’Estat que dobli els 14,5 MEUR que fins ara ha destinat a aquest tipus d’ajut per a Catalunya. I és que el Govern va haver d’aturar les sol·licituds perquè en 15 dies se’n van rebre 15.500. I, segons els càlculs de Calvet, el cost de totes aquestes sol·licituds tenint en compte el pagament màxim de sis mesos suposen més de 64 MEUR. I ha assenyalat el decalatge amb els diners transferits per l’Estat.

“Aquest Govern està al costat dels catalans i sap que l’habitatge és un bé de primera necessitat. Estem satisfets de poder anunciar que hem acordat amb el vicepresident Aragonès aportar 5 MEUR procedents del fons de contingència per contribuir a aquesta necessitat urgent”, ha afirmat des de la tribuna de l’hemicicle. Uns recursos que, segons ha explicat, se sumaran als 14,5 MEUR que fins ara ha aportat l’Estat.

Es tracta, segons Calvet, de fer una aportació per complir amb la proporció 70%-30% i ha afegit que si l’Estat hi posa uns altres 14,5 MEUR, el Govern ja tornarà a aportar uns 5 MEUR més. “Reitero que cal una aportació major de l’Estat i li demano que ens ajudi”, ha dit dirigint-se a la diputada del PSC Rosa Maria Ibarra.

Ibarra ha considerat que els 5 MEUR no són l’import necessari per a les necessitats de la societat tot i afegir que “més val això que res”. I en resposta al conseller Calvet, que insta l’Estat a aportar més recursos en habitatge, la diputada socialista ha respost que és un tema de “prioritzar” els recursos que arribaran dels 16.000 MEUR a repartir entre les comunitats.

Nou comentari