El Govern anunciarà dilluns la nova data d’aplicació del passaport Covid

El passaport Covid encara no serà necessari dilluns en bars, restaurants, residències, i gimnasos, però el Govern espera que es torni a aplicar de manera obligatòria a principis de setmana. De fet, anunciarà la nova data dilluns, després de la reunió que farà la comissió de seguiment per avaluar la situació. Així ho ha explicat el president del Govern, Pere Aragonès, qui ha assegurat que tècnics del Departament de Salut i del de Polítiques Digitals i Administració treballen intensament per fer possible la descàrrega “massiva” del passaport. Aragonès ha defensat l’ús obligatori del passaport covid degut a l’augment de casos i l‘aparició de noves variants. També ha animat la població que encara no està vacunada a fer-ho.

El motiu d’haver aturat l’ampliació del passaport covid és perquè el sistema que proporciona certificats a la població està col·lapsat des d’aquest divendres, perquè és el dia que havia d’entrar en vigor. Segons va informat el Departament, només el dijous a Catalunya es van emetre un total de 174.300 certificats digitals COVID-19 UE, “una xifra que suposa 102.000 certificats més que el dijous de la setmana anterior“.

Des d’aquest dijous, l’aplicatiu de La Meva Salut experimenta lentitud de cara a descarregar aquests certificats ja que hi ha un volum d’entrades molt alt. Ara bé, el departament que encapçala Josep Maria Argimon “treballa per donar resposta a totes les sol·licituds d’accés“. 

L’aplicació La Meva Salut funciona a hores d’ara amb normalitat, després d’un parell de dies de col·lapse per l’allau de persones que intentaven descarregar-se el passaport Covid abans que fos obligatori per entrar a bars, restaurants i residències. Tant va ser així que Salut va prendre la decisió d’aturar l’ampliació del passaport fins que les incidències al web fossin solucionades. Aquest dissabte al matí, però, l’aplicació torna a funcionar amb normalitat i es pot accedir sense problemes al document.

Comentaris

    ciutadà Novembre 28, 2021 | 09:09
    Aixó serà si no us torneu a agafar els dits amb la informàtica.

Nou comentari