El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El Govern vol que el toc de queda sigui més tard les nits de Nadal, Cap d’Any i Reis
  • CA

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha explicat aquest dimecres al Ple del Parlament que s’ha treballat en un pla de nadal per fer compatible les festes amb les mesures contra la Covid-19. Aragonès ha dit que el confinament nocturn la nit de Nadal, el 24 de desembre, i la de Cap d’Any començaria a partir de les 01.30 hores i el 5 de gener, per la nit de Reis, començaria a les 23 hores i no a les 22, com habitualment.

Pel que fa al número de persones permeses en reunions privades ha de ser com a norma general “el mínim possible i en cap cas superar les 10 persones”. Aragonès ha advertit que les festes s’hauran de celebrar de forma molt diferent a com s’ha fet sempre per “evitar que el tombant d’any sigui la llavor d’una tercera onada”.

El vicepresident ha posat l’accent aquest dimecres en el Ple del Parlament a la necessitat d’assumir una actitud individual prudent davant la Covid-19 i ha fet una crida a la responsabilitat de tothom davant els riscos de la pandèmia.

Aragonès ha dit que una de les lliçons del virus és que “no es pot baixar la guàrdia en cap moment” i ha recordat que els indicadors comencen a fer un canvi de tendència. “Per això és imprescindible fer una crida al conjunt de la població”, ha advertit.

En el mateix ple, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que el Procicat està debatent avui el pla de nadal i que serà el que fixi aquest document el que es farà a Catalunya i no el que digui el consell interterritorial que reuneix tots els consellers de salut de l’estat espanyol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Carme a desembre 02, 2020 | 11:47
    Carme desembre 02, 2020 | 11:47
    El Govern no es aquets senyor que surt a la foto, el govern son tots.
  2. Icona del comentari de: Ramon a desembre 02, 2020 | 12:13
    Ramon desembre 02, 2020 | 12:13
    Em sembla bé que el toc de queda de la Nit de Nadal sigui més tard, perquè els catalans que així ho desitgin puguin anar a Missa de Gall. Ara bé, això sí, pobre de qui sigui pescat tornant a casa passades les 10 si no és per aquesta raó-
  3. Icona del comentari de: El cit campejador a desembre 02, 2020 | 13:19
    El cit campejador desembre 02, 2020 | 13:19
    Ara diuen aixó? La qüestió es anar contracorrent. Fa dues setmanes van dir que el toc de queda era fins a las 22:00 quan el Gobierno va proposar allargar-lo aquests dies fins a la 1. Ara, han vist que han ficat la pota i per no fer el que diu el Gobierno, diuen a la 1:30. Aneu molt bé

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa