Girona i Catalunya Central passen a fase 3 aquest dilluns

Salut demanarà que Barcelona i Lleida avancin abans del cap de setmana i tot el territori estaria ja sota competència del Govern

Les regions sanitàries de Girona i Catalunya Central passen aquest dilluns a fase 3 i només quedaran en fase 2 la regió metropolitana de Barcelona i Lleida. Ara bé, el Procicat aprovarà aquest dilluns a proposta del Departament de Salut reclamar que aquestes dues regions sanitàries avancin de fase abans del cap de setmana, de forma que, si el Ministeri de Sanitat ho accepta, tota Catalunya estarà ja en l’última fase i sota competència del Govern. Salut al·lega que si no ho ha demanat fins ara és perquè necessitava uns dies per veure l’evolució de l’epidèmia. A més, a partir d’aquest dilluns la mobilitat estarà permesa entre totes les regions que estiguin en l’última fase.

Un cop ho demani formalment el Govern, serà el Ministeri de Sanitat qui decideixi si Barcelona i Lleida passen de fase abans del cap de setmana. Si finalment no avancessin, el dilluns 21 de juny ja passarien directament a l’anomenada ‘nova normalitat’, amb la caiguda de l’estat d’alarma. No serà fins llavors que estarà permesa la mobilitat fora de les comunitats autònomes.

La fase 3 permet reunions de fins a 20 persones –sempre mantenint les distàncies de seguretat- i l’obertura de barres de bars o l’ampliació de l’aforament de les terrasses exteriors de fins al 75%. A més, poden obrir tots els comerços -independentment de quina sigui la seva superfície- al 50% de la seva capacitat, i s’obriran centres recreatius turístics, zoològics i aquaris, també amb la meitat d’aforament. També es poden fer activitats culturals en biblioteques i museus i activitats de lleure dirigides a joves i infants.

La mobilitat estarà permesa entre regions en fase 3. Ja ho estava entre el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre des de dilluns passat.

Nou comentari