Gairebé un 6% dels destinataris de la vacuna l’han rebutjat fins ara

Ja s'han injectat 25.000 dosis de la vacuna, i un de cada quatre residents en geriàtrics ja n'han rebut una

La campanya de vacunació contra la Covid, malgrat els entrebancs i endarreriments inicials, ha arribat a 25.000 dosis injectades –inclou la vacunació d’una persona de cada quatre en les residències d’avis–, segons les dades que ha donat aquest dijous el coordinador de la unitat de seguiment de la pandèmia del Departament de Salut, Jacobo Mendioroz. També ha advertit que s’ha detectat que el 5,7% de persones que s’haurien d’haver vacunat –fins ara, gent gran de residències i professionals sanitaris– han rebutjat aquesta possibilitat. “Des del meu punt de vista això no té cap sentit, perquè aquesta vacuna és eficaç i segura, ja que només 11 casos cada milió de dosis ha provocat una reacció greu i cap amb desenllaç fatal, segons l’estudi que s’ha fet als Estats Units”, ha remarcat Mendioroz. El coordinador també ha matisat en que els primers dies el percentatge de rebuig era del 10% i que en els dies posteriors s’ha anat reduint “a mesura que la gent veia que no hi havia motiu de preocupació”. “Creiem que aviat aquest rebuig serà anecdòtic”, ha pronosticat.

Mendioroz ha alertat que ja s’està en els 100 ingressos diaris, xifra que “és preocupant i que les pròximes setmanes continuarà augmentant”. De fet, avui hi ha 418 persones més a l’UCI per Covid, una més que ahir. El coordinador de la unitat Covid de Catalunya ha comparegut en roda de premsa amb la consellera de Salut, Alba Vergés, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el comissari Joan Carles Molinero, portaveu d’alt rang dels Mossos d’Esquadra.

Vergés ha recordat que ahir a la nit es va confirmar el primer cas de contagi de la soca britànica a Catalunya i que “era qüestió de temps, ja que les fronteres no estan tancades”. La consellera ha indicat que s’estan fent estudis epidemiològics per trobar altres casos que, de ben segur, hi ha d’haver.

Comentaris

  Teresa 07/01/2021 2:13 pm
  Voleu dir que rentem prou les mascaretes? que les canviem sovint? Que ens rentem bé les mans? Em sembla que creiem anar protegit i anem amb mascaretes que no fan res i amb les mans tucant-ho tot sense prou neteja.
  mike 07/01/2021 2:40 pm
  Un 6% de persones amb la més profunda ignorància... quina llàstima
  Si estàs contra mi (ets un conspiranoic) 07/01/2021 4:48 pm
  Si la gent en lloc de mirar TV3, La Secta, Telecirco, i altres cadenes de tv, s'informessin per altres mitjos que no siguin de la corda, políticament correcte, serien un 85 % que no es voldrien vacunar.

Nou comentari