El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Fundació Jiménez Díaz, hospital d’alta complexitat de Madrid amb menors llistes d’espera
  • CA

Les dades sobre les llistes d’espera del passat mes de juny ofertes pel Servei Madrileny de Salut (Sermas) situen a l’Hospital Universitari Fundación Jiménez Díaz (FJD) com el centre hospitalari amb les xifres més baixes en llistes d’espera dels del Grup d’Alta Complexitat -grup 3- de la Comunitat de Madrid.

Després del pic alt de la pandèmia pel coronavirus, en el qual la FJD es va convertir en hospital de referència, aquest centre ha aconseguit reduir fins a 9,89 dies la demora mitjana en llistes d’espera quirúrgiques el mes de juny. D’aquesta manera, consolida la seva línia descendent en relació a l’espera per a una intervenció quirúrgica, passant d’una demora mitjana de 11,51 al juny de 2019 a 9,89 al juny d’enguany.

Xifres que contrasten amb la demora mitjana que presenten al juny els hospitals del grup d’alta complexitat al qual pertany la Jiménez Díaz i que se situa en 46,63 dies. Dins del grup, el Gregorio Marañón, amb 54,99 dies; el 12 d’Octubre, amb 53,44, i la Princesa, amb 51,89 dies d’espera mitjana, són els centres amb majors demores per a intervencions quirúrgiques.

La Fundació Jiménez Díaz, hospital de gestió mixta, també ha aconseguit l’últim mes de juny ser el de menor demora mitjana en les llistes d’espera per a consultes externes. L’ha reduït a 4.41 dies, mentre que la mitjana dels hospitals madrilenys del grup d’alta complexitat se situa en 37,90. Contrasten les dades de la Fundació enfront de la demora mitjana d’espera en consultes externes del Ramón y Cajal, amb 57,59 dies; el Porta de Ferro, amb 45,25, o La Paz, amb 36,61.

És significatiu destacar també com alguns serveis de la Jiménez Díaz, com el d’Urologia han aconseguit reduir fins a 6,99 dies les llistes d’espera per a consultes, 8,27 en Ginecologia, 7,52 Dermatologia o 9,11 per a visita oftalmològica.

El centre ha destacat que aquestes dades reflecteixen l’eficiència en la gestió per part de l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz i contribueixen, a més, “a millorar de manera eficient les llistes d’espera de la Comunitat de Madrid, que té entre els seus objectius prioritaris la reducció de manera ràpida i significativa els temps de demora de pacients que esperen una intervenció quirúrgica o una consulta externa”. En aquest sentit, segons les últimes dades publicades pel Ministeri de Sanitat de desembre de 2019, Madrid és la segona Comunitat amb menor temps d’espera, amb 52 dies de demora mitjana quirúrgica enfront dels 121 dies de mitjana a nivell nacional, tan sols per darrere del País Basc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa