El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
França sancionarà els sanitaris que rebutgin vacunar-se i posa data a la tercera dosi
  • CA

El primer ministre francès, Jean Castex, ha anunciat aquest dijous que els sanitaris que no estiguin vacunats a partir del 15 de setembre seran sancionats. Castex ho ha justificat pels casos de contagis que s’han produït en residències franceses recentment. A Catalunya, possibilitat de buscar algun mecanisme per obligar els sanitaris a vacunar-se s’ha situat en diverses ocasions al centre del debat després que el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, demanés a la seva junta un posicionament al respecte en un tuit polèmic. Una de les mesures que Padrós deixava entreveure per incentivar els sanitaris que encara no s’han vacunat a fer-ho és limitar el seu exercici professional o fins i tot arribar al punt de suspendre’l, el que podria passar ara a França.

“No retrocedirem”, ha subratllat Castex en una entrevista a l’emissora RTL en la qual ha al·ludit a una residència en la qual persones grans van ser contagiades pel personal encarregat de cuidar-los. “Ningú pot entendre això”, ha afegit. A més, el president de França, Emmanuel Macron, ha anunciat aquest dijous que el país començarà a oferir una tercera dosi de la vacuna contra el coronavirus a persones grans i grups vulnerables després d’estiu. “Ens estem preparant, com altres països, per a posar aquesta tercera dosi a les persones de més edat i més fràgils. Ho farem a partir del retorn de les vacances”, ha dit el mandatari gal davant l’avanç de la variant delta del virus, altament contagiosa.

Així, ha especificat que s’ha establert que “per a fer front a aquest virus fan falta recordatoris”, tal com ha explicat en un vídeo a través de la xarxa social Instagram amb el qual busca resoldre els principals dubtes dels francesos. “Probablement es necessitarà una tercera dosi. No per a tots ara mateix. En aquesta etapa sol aquestes poblacions objectiu es veuran afectades”, ha manifestat. Segons el Ministeri de Sanitat francès, “per a la majoria de les persones, la vacuna continua sent eficaç nou mesos després de la primera injecció“, si bé no dóna tan bons resultats passat un any.

Davant la por a una nova saturació d’hospitals, Macron i el seu govern s’estan “preparant” així per a “començar a posar aquesta tercera dosi”, tal com ha matisat el president, que preveu establir un pla a la fi d’agost per a la inoculació d’aquesta tercera dosi. En total, el 64,5 per cent de l’a població francesa ha rebut almenys una dosi, mentre que el 53 per cent està ja completament vacunat. Les paraules de Macron han tingut lloc poc abans que el Consell Constitucional emeti el seu dictamen sobre les noves restriccions sanitàries de l’executiu.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: I si no sempre els hi queda el recurs de la guillotina a aquests robespierres a agost 26, 2021 | 10:20
    I si no sempre els hi queda el recurs de la guillotina a aquests robespierres agost 26, 2021 | 10:20
    Sembla que els costa d'entendre que "persones grans van ser contagiades pel personal encarregat de cuidar-los". Ja li explico. Una persona vacunada pot infectar-ne una altra igual que un no vacunat, així que la lògica no indica que s'hagin de vacunar, sinó que s'han de fer tests per poder treballar amb gent gran tant si estàs vacunat com si no, perquè l'important no és si has rebut la vacuna, sinó si en un moment donat portes càrrega viral que puguis transmetre, i ja s'ha demostrat que la càrrega viral al nas i coll, que és on més es contagia, pot arribar a ser la mateixa en un vacunat que en un no vacunat, amb l'única diferència que al vacunat el nombre de dies serà inferior.
    • Icona del comentari de: Mikelet a agost 26, 2021 | 11:50
      Mikelet agost 26, 2021 | 11:50
      Doncs res, com és igual posar-se el vaccí o no, suprimim la vaccinació x complert i anem fent. Que absurd es vaccinar-se; que tontos som els que ho fem. I x cert, moltes de les afirmacions que fas son molt sesgades

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa