Un festival es trasllada a la Catalunya Nord per eludir les “imposicions” del Procicat

El FORT Festival portarà el públic de Roses a El Pertús perquè ballin sense distàncies ni mascareta

Un festival de música electrònica que s’havia de celebrar a la Ciutadella de Roses ha decidit traslladar-se a 40 quilòmetres, fins a la Catalunya Nord, per eludir les estrictes “imposicions” del Procicat en relació amb l’oci, diuen els promotors en un comunicat. Els organitzadors del FORT Festival han anunciat el seu exili temporal a El Pertús (Catalunya Nord) on permetran que els assistents puguin fer el que a Catalunya està prohibit: ballar sense distàncies de seguretat i sense mascareta.

Així doncs el festival, que ha hagut d’endarrerir les dates, tindrà lloc al Castell de Bellaguarda —del segle XII— els dies 8, 9 i 10 d’octubre, i se celebrarà d’acord amb les normes de l’estat francès: serà necessari presentar el codi QR que acredita el certificat Covid, l’eina que el Govern català fa setmanes que diu que està “valorant” per a aquest tipus d’esdeveniments.

Els assistents al FORT Festival disposaran d’un autobús diari que els portarà gratuïtament de Roses al Pertús i viceversa. D’aquesta manera els organitzadors aconsellen a les persones que tenien allotjament reservat a Roses que el mantinguin perquè cada dia hi podran tornar quan acabin les sessions de música.

La flexibilitat que l’estat francès ofereix en l’oci per a les persones que estan vacunades o que s’han fet una prova PCR contrasta amb les prohibicions a Catalunya, de les més severes a Europa actualment. Els organitzadors del FORT Festival recorden que es podrà ballar sense distància social ni mascareta, però que caldrà presentar el certificat Covid per acreditar quin estat té cadascú pel que fa al virus. La PCR negativa ha de ser de màxim 72 hores o antígens fet 48 hores abans al festival.

L’actual situació de tancament de l’oci nocturn a Catalunya (només pot obrir en exteriors fins a les 3 del matí a partir d’aquest dijous) ha fet que molts catalans hagin vist atractiu traslladar-se a altres països de l’entorn on l’activitat no està prohibida. Les dures condicions aplicades al sector han fet que la majoria d’empreses es declarin ara en bancarrota.

Comentaris

  joansjosepsiases 23/09/2021 7:07 pm
  Catalunya, ho és als dos cantons de la frontera, sr. redactor....
  Luisnomeacuerdo 23/09/2021 8:25 pm
  Donde esta tractoria del norte?
  Ehhh? 23/09/2021 9:41 pm
  Cataluña del Norte o Cataluña Norte (en catalán Catalunya del Nord o Catalunya Nord; en francés Catalogne Nord o Catalogne du Nord) es la traducción al español de un término acuñado en la década de 1930 por el escritor francés de ideología nacionalista catalana Alfons Miàs para denominar a las partes del departamento francés de Pirineos Orientales donde se habla catalán. O sea, un invento de un nacionalista Catalán. That’s all
   ¿Y en garrulo como es? 24/09/2021 9:31 am
   Debes saberlo ya que es tu idioma materno.
    Precisamente en garrulo es "Catalunya Nord" 24/09/2021 9:46 pm
    Lo normal sería llamarle "Rosellón".
  Doctor Strangelove 23/09/2021 9:57 pm
  A França nois, a França! Tant costa acceptar la realitat? Doc.
  Pedro 23/09/2021 10:47 pm
  Os equivocáis. Es en Francia, porqué en la cataluña sur no lo dejan hacer. PD: ¿ Tendremos que poner precio para saber quiénes son los del procicat?
  Independentista 24/09/2021 8:12 am
  És a dir: només de moure-s uns pocs metres amunt o avall, el perill i les condicions sanitàries canvien radicalment. Quan veus coses així, que fan palesa la nula capacitat dels nostres governants i institucions, sents flaquejas les provies conviccions, les que creies més arreladas.
  Idotes, trespassem la inia fronterera. 24/09/2021 6:20 pm
  Si hi van, que no tornin i morin allà.
  El català el matarà els catalans. 24/09/2021 6:22 pm
  No publiqueu a la gent que esriu en castellà si us plau, només diuen feixiistades. ténen altres camals per expressar-se.

Nou comentari