El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Forbes reuneix els 165 millors metges de l’Estat en el seu llibre ‘Best Doctors Spain’
  • CA

Forbes Espanya recull en el seu llibre ‘Best Doctors Spain’ els 165 millors metges, per especialitat, que exerceixen en centres públics i privats de l’Estat i han destacat per diferents motius al llarg dels últims tres anys. Amb aquest recopilatori, la publicació busca detectar els millors professionals de la medicina i vol recordar, en un moment vital tan canviant com el present, que l’estat espanyol se situa des de fa anys a nivell mundial com un dels països més preparats pel que fa a la qualitat del seu servei mèdic i assistencial.

Per a la selecció de més d’un centenar de metges que es recullen a ‘Best Doctors Spain’ dividits per especialitats -un total de 27-, Forbes Espanya ha tingut en compte diferents aspectes com la revisió dels mèrits científics, els reconeixements i guardons rebuts, la presència en els mitjans de comunicació, l’opinió dels pacients, l’impacte dels metges en relació amb el nom de l’hospital en el qual treballen o l’ocupació de llocs de rellevància, a més de les aportacions realitzades en l’àmbit de l’assistència, la investigació i la docència per part d’aquests professionals mèdics. Segons destaca Andrés Rodríguez, editor i director de Forbes Espanya, “amb aquest manual busquem reconèixer l’excel·lència de la sanitat del nostre país en tots els àmbits”. En definitiva, ‘Best Doctors Spain’ ofereix així a al lector una guia amb els grans metges de segle XXI, tots ells reconeguts en les edicions de 2017, 2018 i 2019 de el rànquing Els millors metges, que elabora anualment Forbes Espanya.

D’aquesta manera, entre els noms recollits es troben professionals que exerceixen en centres hospitalaris públics o privats -o bé compaginant tots dos- com l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz, Hospital Universitari La Paz, Hospital Universitari Infantil Niño Jesús, Clínica Universitària de Navarra, Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla, Hospital Universitari Puerta de Hierro, Hospital Clínic San Carlos, Hospital Universitari Rei Joan Carles de Móstoles, Hospital Universitari de Cruces de Barakaldo i l’Hospital Universitari Vall d’Hebron de Barcelona, ??entre altres.

Especialitats

Pel que fa a les especialitats mèdiques i / o quirúrgiques que configuren aquest llistat, són les següents: Al·lergologia; Angiologia i Cirurgia Vascular; Cardiologia; Cirurgia Cardiovascular; Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu; Cirurgia Oral i Maxil·lofacial; Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora; Cirurgia Toràcica; Dermatologia; Diagnòstic per Imatge; Endocrinologia i Nutrició; Ginecologia i Obstetrícia; Hematologia; Medicina Interna; Medicina Preventiva; Pneumologia; Neurocirurgia; Neurologia; oftalmologia; Oncologia Mèdica; Oncologia Radioteràpica; Otorinolaringologia; pediatria; Psiquiatria; Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica; Unitat de l’Dolor, Anestesiologia i Reanimació; i Urologia.

L’edició espanyola de la revista ‘Forbes’, fundada originàriament el 1917 a Estats Units, va arribar als quioscos per primera vegada al març de 2013. Publicada pel grup SpainMedia, amb Andrés Rodríguez com a editor i director, l’empresa editora també publica la revista ‘Tapas’.

Especialistes de renom

D’aquesta manera, alguns dels sanitaris que apareixen entre els 165 que componen la guia són el Dr. Pedro Manuel Gamboa Setién de l’Hospital Universitari de Cruces de Barakaldo, o la Dra. Ana Pérez Montero de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid en l’especialitat Al·lergologia; en Angiologia i Cirurgia Vascular, la Dra. Mercedes Guerra Requena de l’Hospital Universitari de Guadalajara i Clínica CEMTRO, o el Dr. Enric Roche de l’Hospital Universitari General de Catalunya; en Cardiologia, el Dr. Javier Zueco de l’Hospital Universitari Marqués de Valdecilla de Santander, o el Dr. Borja Ibáñez Cabeza, que exerceix a CNIC i a la Fundació Jiménez Díaz; en Cirurgia Cardiovascular, el Dr. Gonzalo Aldámiz-Echevarría del Castillo, de l’Hospital Quirónsalud Albacete, o el Dr. Xavier Ruyra Baliarda, de l’Hospital Germans Trias i Pujol i Centre Mèdic Teknon; en Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, el Dr. José Miguel Esteban López-Jamar, que compagina la seva activitat a l’Hospital Clínic San Carlos i l’Hospital Ruber Internacional, o el Dr. Salvador Morales Conde, de l’Hospital Universitari Virgen del Rocío i Hospital Universitari Quirónsalud Sagrado Corazón de Sevilla; en Cirurgia Maxil·lofacial, el Dr. Juan Rei Biel, dels hospitals universitaris Rei Joan Carles de Móstoles, Infanta Elena de Valdemoro i el General de Villalba, o el Dr. José Luis Gutiérrez, de l’Universitari Virgen del Rocío de Sevilla; en Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora, el Dr. Jorge Planas, de la Clínica Planas, o el Dr. Pablo Benito Duque de l’Hospital Universitari Ramón i Cajal de Madrid; en Cirurgia Toràcica, el Dr. Marcelo Jiménez López, del Complex Assistencial Universitari de Salamanca, o el Dr. Andrés Varela de Ugarte, que exerceix a l’hospital Puerta de Hierro i a l’Hospital Quirónsalud de Madrid; en Dermatologia, el Dr. Pedro Herranz, de l’Hospital La Paz, o el Dr. José María Ricart Vayà, de l’Hospital Quirónsalud de València.

En l’especialitat de Diagnòstic per la Imatge es troben, entre altres, el Dr. Vicente Martínez de Vega, de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, o la Dra. Glòria Gómez Mardones de l’Hospital Infantil Niño Jesús; en Endocrinologia, el Dr. Esteban Jódar Gimeno, del Complex Hospitalari Ruber Juan Bravo, o la Dra. Susana Monereo de l’Hospital General Universitari Gregorio Marañón i Vithas Internacional, encara que recentment s’ha incorporat a l’Hospital Ruber Internacional per encarregar-se de la diagnosi i tractament de les patologies metabòliques, principalment la diabetis i l’obesitat; en Ginecologia i Obstetrícia, Dr. Julio Álvarez Bernardi, de l’Hospital Infanta Sofia de Sant Sebastián de los Reyes i recentment nomenat cap de Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l’Hospital Ruber Internacional, i el Dr. Pedro N. Barri Ragué, de l’Hospital Universitari Dexeus; en Hematologia, el Dr. Francesc Bosch Albareda de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i de Quirónsalud Barcelona, ??i el Dr. Marcos González Díaz, de l’Hospital Clínic Universitari de Salamanca; en Medicina Interna, el Dr. Rafael Esteban Mur, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i de l’Hospital Quirónsalud Barcelona, ??o el Dr. Miquel Vilardell, de l’Hospital Universitari Dexeus; en Medicina Preventiva, el Dr. Manuel Sánchez, de la Clínica DeSánchez, o Dr. Rafael Manuel Ortí Lucas, de l’Hospital Clínic Universitari de València; en Pneumologia, el Dr. Adolfo Baloira Villar del Complex Hospitalari Universitari de Pontevedra, o el Dr. Javier Flandes Aldeyturriaga de l’Hospital Universitari Fundació Jiménez Díaz.

Pel que fa a Neurocirurgia, s’esmenten, entre altres, el Dr. Santiago Gil-Robles Mathieu de Vienne, de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, o el Dr. Francisco Villarejo Ortega, de l’Hospital La Luz de Madrid; en Neurologia, el Dr. Rafael Arroyo González, del Complex Hospitalari Ruber Juan Bravo i de l’Universitari Quirónsalud Madrid, o la Dra. Mar Mendibe Bilbao, de l’Hospital Universitari de Cruces de Barakaldo; en Oftalmologia, Dr. Luis Fernández-Vega Sanz de l’Hospital Universitari Central d’Astúries i Institut Oftalmològic Fernández-Vega, el Dr. Ignacio Jiménez-Alfaro Morote de la Fundació Jiménez Díaz, o la Dra. Elena Barraquer, del Centre d’Oftalmologia Barraquer; en Oncologia, Dr. Jesús García-Foncillas, de l’Institut Oncològic Oncohealth, o el Dr. Josep Tabernero, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron i Hospital Quirónsalud Barcelona; en Oncologia Radioteràpica destaquen el doctor Felipe Calvo Manuel de la Clínica Universitat de Navarra, i el Dr. Raimon Miralbell, de l’Institut Oncològic Teknon i del Centre de Protonterapia Quirónsalud Madrid.

En Otorinolaringologia, el Dr. Javier Gavilán de l’Hospital La Paz de Madrid, o el Dr. Raimundo Gutiérrez Fonseca, de l’Hospital Universitari Rei Joan Carles; en Pediatria, el Dr. Héctor Boix, de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, o el Dr. Jesús Argente, de l’Infantil Niño Jesús; en l’especialitat de Psiquiatria, el Dr. Eduard Vieta, de l’Hospital Clínic de Barcelona, ??i el Dr. José Luis Carrasco, de l’Hospital Clínic San Carlos i del Complex Hospitalari Ruber Juan Bravo; en Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica, el Dr. Xavier Mir Bullo, de l’Hospital Universitari Dexeus i traumatòleg del Servei Mèdic de Moto GP, i el Dr. Pedro J. Prim de HM Hospitals; en Urologia, el Dr. José Manuel Rodríguez Luna, de l’Hospital Universitari Quirónsalud Madrid, i el Dr. Eldiberto Fernández, de l’Hospital San Rafael de Madrid i Hospital Universitari Ramón i Cajal; i, finalment, els doctors David Abejón i José Luis de la Calle, de l’Hospital Quirónsalud San José i de l’Hospital Universitari Ramón y Cajal, respectivament, els qui són especialistes en la Unitat del Dolor i Anestesiologia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa