Les Filipines ordena arrestar els no vacunats que surtin al carrer

El president de les Filipines, Rodrigo Duterte, ha ordenat la policia i les autoritats locals que arrestin qualsevol persona no vacunada que surti al carrer. El país sud-asiàtic ha ordenat el confinament total de tots els no vacunats per intentar frenar l’expansió de la Covid-19 després que s’hagi batut el rècord d’infeccions diàries dels últims tres mesos.

Altres països com Itàlia o França també han anunciat mesures més dures per impulsar la vacunació. El president francès, Emmanuel Macron, ha reconegut que el seu objectiu és “fotre” els antivacunes i aposta per restringir al màxim les activitats que poden fer els no vacunats. En canvi, Itàlia ha apostat per fer obligatòria la vacuna.

Rècord de contagis

El president filipí ha anat un pas més enllà i en un missatge televisat, Duterte ha demanat mà dura contra les persones no vacunades. “Si rebutgen [obeir el confinament] i surten de casa, poden ser retinguts, i si continuen desobeint, ara poden detenir aquestes persones tan recalcitrants”. El país sud-asiàtic ha registrat més de 17.000 positius en un dia, la xifra més alta des del setembre i és el segon país de la regió més afectat per la Covid-19, darrere d’Indonèsia.

“Sóc el responsable de la seguretat i el benestar de cada filipí”, ha dit el president, que ha reptat els crítics amb la seva política de mà dura a anar als tribunals i denunciar-lo. A finals del 2021, les Filipines tenien gairebé 50 milions de vacunats, el 45% de tota la població. De fet, no és la primera vegada que Duterte amenaça la seva població i no li ha donat massa bons resultats.

A l’estiu passat el president filipí va proposar detenir i vacunar per la força tota la població. “Si no volen vacunar-se, els detindré i els injectaré la vacuna”, va dir llavors. L’altra opció que va donar els escèptics i negacionistes va ser marxar del país. “Si no volen vacunar-se, marxin de les Filipines. Poden anar a l’Índia o a un altre lloc, a Amèrica”. Fins i tot va amenaçar d’ordenar les autoritats locals que elaboressin llistes de persones que no es volen vacunar.

Comentaris

  El Negi Conspi Gener 07, 2022 | 15:23
  Això em sona al mateix que feia els nazis amb els jueus. Ja no se n'amaguen es nota massa el plomer l'objectiu no és la salut l'objectiu es beneficia a BlackRock i The Vanguard Group de moment ja han guanyat més de 32 bilions de dòlars (Uns més de 28 bilions d'euros).
   Mil milionaris Gener 08, 2022 | 10:01
   Els bilions a EEUU no són els nostres bilions. Allí són milers de milions, és a dir, 32.000 milions de dòlars, que tampoc és poca cosa.
  Malson Gener 07, 2022 | 23:51
  Tic tac, tic tac ja arriba la hora negacionistas
   Tu sí que ets un negat Gener 08, 2022 | 10:02
   El teu nivell és el de dictador filipí.
   El Negi Conspi Gener 08, 2022 | 10:57
   Si em dius negacionista per negarem a fer i a dir el que BlackRock & Company volen que fem i diguem si sóc un negacionista. També sem van dir negacionista quan el gener del 2021 deia que hi haurà una quarta onada quan els "experts" deien que la vacuna no provocaria una quarta onada també era un negacionista quan al juny deia que tornaria averi una onada i els "experts" deien que la vacuna faria que no hi hages un col·lapse en el sistema sanitari i al final sistema sanitari col·lapsat o que la immunitat de grup no existia també em van dir negacionista quan els "experts" deien que la sisena onada no col·lapsaria els hospitals i aquí el negacionista va dir que si (Aquí està el resultat) també em deien negacionista quan vaig dir que la variant òmicron s'expandiria com l'espuma i que per Nadal seria la majoria de casos també vaig ser negacionista quan vaig dir que els vacunats acabarien a una UCI i també sóc negacionista per dir que aquesta pandèmia s'acabarà quan hi ha hi hagi almenys un 90% de la població vacunada i com a mínim un 70% o 80% de gent vacunada de la terçada i que no hi hagi una quarta vacuna al final es decalarà la fi de la pandèmia i qui tingui símptomes pastillamen amunt pastillamen avall i els altres anar a cobrar a preu d'or.

Nou comentari