Fi de les quarantenes per als alumnes vacunats que siguin contacte estret d’un positiu

Els alumnes podran anar sense mascareta al pati únicament si comparteixen espai amb el seu grup bombolla

El Govern ha ofert aquest dilluns una roda de premsa per anunciar les mesures que es prendran per donar el tret de sortida al curs escolar en plena cinquena onada. “Mantenir les escoles obertes ha estat una decisió encertada gràcies als centres educatius”, ha assegurat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja després d’anunciar que es començarà el curs de manera totalment presencial. Plaja ha explicat que la mascareta seguirà sent obligatòria “per la necessitat de mantenir les mesures de protecció” i ha assegurat que es farà una avaluació continuada de la situació epidemiològica, pel que aquestes mesures estaran vigents durant el primer trimestre.

Els alumnes podran anar sense mascareta al pati únicament si comparteixen espai amb el seu grup bombolla. A diferència del curs passat, els nens es podran trobar amb altres grups i no s’hauran de confinar els alumnes vacunats contactes d’un positiu ni els que hagin passat la malaltia. L’avaluació de la necessitat o no de confinar-se es decidirà individualment. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha anunciat que les persones vacunades no es consideren contactes estrets de la mateixa manera que “ja s’aplica a tota la població” i ha destacat que això permet “un element de continuïtat pedagògica”.

No caldrà mantenir la distància de seguretat en el grup bombolla

Per la seva banda, el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha celebrat el 100% de presencialitat per tots els cursos i nivells educatius. “Els beneficis superen amb escreix els riscos”, ha dit fent referència a la importància de mantenir les escoles obertes. “És l’única manera de garantir la igualtat”, ha afegit. González-Cambray ha explicat que no caldrà mantenir la distància de seguretat entre els alumnes d’un mateix grup bombolla i ha anunciat que no es prendrà la temperatura abans d’entrar a l’escola.

Quant a les festes escolars, González-Cambray ha anunciat que preferiblement hauran de fer-se als patis, i que en cas que sigui necessari fer-les a l’interior només es podran fer amb el grup bombolla. De la mateixa manera, es permetrà l’entrada dels pares a les escoles i també l’adaptació a P3 i a P4.

Només un 13% amb pauta completa

Plaja ha instat els majors de 12 anys a vacunar-se: “És imprescindible que tots els que ho tinguin al seu abast arribin a l’inici de curs amb la pauta completa”. “Hi ha cites disponibles. Siguem responsables, vacunem-nos”, ha demanat, després d’especificar que només un 13% tenen la pauta completa. Argimon ha assegurat que “no ens podem permetre” partir de quatrecentes persones a l’UCI en l’inici del curs escolar. Per això, aquestes properes setmanes són “clau” per accelerar el ritme de vacunació i frenar l’incidència entre els joves. “Hem d’administrar dos milions de dosis aquest setembre“, ha subratllat.

Nou comentari