Ferran López torna a ser el número 2 de Trapero

Molinero i Esquius també tornen a la Prefectura | El que ha estat cap del cos durant l'últim any i mig, Eduard Sallent, dirigirà la regió policial metropolitana sud a petició pròpia

Restitucions en cadena als Mossos d’Esquadra. Quinze dies després de recuperar el càrrec com a cap del cos, el major Josep Lluís Trapero ha comunicat aquest divendres tots els canvis que fa a la cúpula, i els més destacats són la restitució del comissari Ferran López, que va ser el cap del cos durant el 155, al lloc on era abans de la intervenció de l’Estat: en el número 2 de la policia de la Generalitat. També torna a la Prefectura Joan Carles Molinero, que ja va ser el número 3 fins al referèndum i que després va ser relegat a la comissaria general de Mobilitat.

Segons un comunicat oficial del cos difós aquest divendres al vespre, López serà “el màxim responsable de la nova estructura de la Prefectura” en un càrrec “immediatament per sota” de Trapero. Joan Carles Molinero i Miquel Esquius, el comissari que va ser el cap del cos entre la destitució de López i l’ascens d’Eduard Salent, formaran part també de la direcció operativa del cos. Molinero, a més, assumeix també les funcions de portaveu uniformat del cos.

Pel que fa a la resta de la cúpula, queda distribuïda així:

El comissari David Boneta continua exercint les funcions de cap de la Comissaria Superior de Coordinació Territorial i el comissari Rafel Comes, fins ara cap de la Comissaria General d’Investigació Criminal assumeix les funcions de cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

El fins ara comissari en cap Eduard Sallent passa a liderar la Regió Policial Metropolitana Sud per petició expressa d’ell.

Per primera vegada una dona liderarà la Comissaria General d’Investigació Criminal, amb la comissària Marta Fernández al capdavant, fins ara n’era la sotscap.

A banda, aquesta remodelació de la cúpula del cos comporta també els següents canvis de comandaments:

Comissària Alícia Moriana, fins al moment sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord, nomenada cap de l’Escola de Policia de Catalunya.

Comissari Joan Portals, fins al moment cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, nomenat cap de la Comissaria General de Mobilitat.

Intendent Miquel Hueso, fins al moment cap de la Comissaria General de Recursos Operatius, nomenat sotscap de la Comissaria General de Recursos Operatius.

Intendent Jordi Dalmau, fins al moment sotscap de la Regió Policial Ponent, nomenat cap de la Regió Policial Ponent.

Inspector David Ruiz, fins al moment cap de l’ABP Rubí, nomenat cap de l’Àrea d’Escortes.

Intendent Daniel Pérez, fins al moment cap de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció, nomenat sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

Sotsinspector Anselm Pasquina, fins al moment sotscap de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció, nomenat cap de l’Àrea del Grup Especial d’Intervenció.

Comissari Josep Lluís Rossell, fins al moment cap de la Regió Policial Central, nomenat cap de la Comissaria General de Recursos Operatius.

Comissari Xavier Creus, fins al moment adscrit a la Prefectura de la Policia, nomenat sotscap de la Regió Policial Girona.

Comissària Cristina Manresa, fins al moment cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, nomenada cap de la Regió Policial Central.

Intendent Joan Carles de la Monja, fins al moment adscrit a la Regió Policial Metropolitana Sud, nomenat sotscap de la Regió Policial Metropolitana Sud.

Comissari Joan Figuera, fins al moment cap de l’Escola de Policia de Catalunya, nomenat cap de la Regió Policial Pirineu Occidental.

Intendent Antoni Sànchez, fins al moment sotscap de la Comissaria Superior de Coordinació Central, nomenat sotscap de la Regió Policial Metropolitana Nord.

Intendent Antoni Rodríguez, fins al moment cap de la Divisió d’Investigació Criminal, nomenat sotscap de la Comissaria General d’Investigació Criminal.

Intendent Ramon Chacon, fins al moment sotscap de la Divisió d’Investigació Criminal, nomenat cap de la Divisió d’Investigació Criminal.

 

Nou comentari