El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fer ofrenes virtuals als difunts ja és possible
  • CA

El dia de Tots Sants, l’1 de novembre, els cementiris s’omplen de persones amb ofrenes pels difunts. Ara, gràcies a una app aquestes ofrenes poden ser també virtuals. Es tracta de la idea d’un català que ha impulsat aquesta aplicació per recordar el difunts, principalment els morts en accidents de trànsit. Es tracta de Miquel Casadevall, que explica a l’Agència Catalana de Notícies que la idea va sorgir arran de veure que als punts a la carretera on s’han produït víctimes mortals i es dipositen flors aquestes s’acaben pansint molt ràpid. Així, Casadevall ha impulsat aquesta aplicació amb l’objectiu que les persones “no quedin oblidades”.

La seva nova aplicació permet als usuaris registrats situar en un mapa el lloc on van morir els seus éssers estimats i fer ofrenes virtuals sempre que vulguin sense necessitat de desplaçar-se. L’eina permet no només localitzar el punt de la mort sinó també pujar informació sobre els difunts, afegir-hi imatges, biografia i àudio. La resta de persones es poden registrar i fer també les seves ofrenes virtuals.

L’aplicació està pensada tant per als familiars o amics dels difunts com per homenatjar famosos que han esdevingut importants en la vida d’algú. A més, permet ubicar santuaris, oratoris, cementiris i altres punts d’interès on algú vulgui fer ofrenes. L’aplicació és gratuïta però les ofrenes sí que són de pagament. Està disponible en quatre idiomes.

Casadevall explica que d’aquesta manera aquella persona o punt d’interès queda registrat a l’aplicació i pot ser visitat virtualment per la resta d’usuaris. L’impulsor ja havia tirat endavant fa uns anys un cementiri virtual. Aquest banyolí ha posat en marxa l’aplicació fa uns quinze dies. Ara per ara compta amb uns 40 usuaris registrats, però espera que la xifra vagi creixent perquè d’aquesta manera els difunts, sobretot a les carreteres, no quedin oblidats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa