El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Federació de Farmàcies denuncia una “manca d’aposta pel test”
  • CA

El president de la Federació de Farmàcies de Catalunya, Antoni Torres, ha lamentat aquest dimarts la gestió que s’està fent des de la política catalana i espanyola sobre els tests d’antígens. En declaracions al Matí de Catalunya Ràdio, ha manifestat que el més probable és que la nit de Cap d’Any les farmàcies es trobin en el mateix escenari que hi ha ara: escassetat de tests i preus desorbitats. És per tot això que ha assenyalat que hi ha una clara “manca d’aposta pel test”.

Torres ha assenyalat que la gestió de la pandèmia seria molt millor si l’Estat espanyol hagués fet una aposta per aquesta prova com la que s’ha fet en altres països. “Si s’hagués apostat de manera seriosa i sense baixar la guàrdia en les altres mesures per frenar la pandèmia, a dia d’avui tindríem un mercat de testos absolutament regulat“, ha dit, a més d’assenyalar que “la situació actual és molt similar a la de les mascaretes a l’inici de la pandèmia”.

El president de la Federació de Farmàcies de Catalunya ha dit que si s’hagués apostat de manera clara pel test d’antígens “ara tindríem una cadena de distribució organitzada” pel que fa a aquesta prova. També ha dit que el principal motiu pel qual el preu d’aquestes proves està tan disparat no es deu a la demanda, sinó al transport.

Ha explicat que normalment aquests tests s’envien en vaixell, que és molt més barat, però que quan hi ha una demanda tan alta es recorre a l’avió, que és molt més ràpid però molt més car. “El problema ja arriba quan hi ha una demanda disparada d’avions, que és el que passa actualment i el que fa disparar encara més el preu“, ha afegit. Per altra banda, ha criticat els governs per no veure la farmàcia com un suport més en el sistema de salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa