Els farmacèutics, a favor de la limitació del preu dels antígens

La decisió del govern espanyol de limitar el preu dels tests d’antígens va arribar tard, però ho va fer. La Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments va decidir aquest dijous limitar des d’avui el preu d’aquests tests fins a un màxim de 2,94€ i els farmacèutics s’han mostrat a favor de la mesura malgrat considerar que “arriba tard”. Òscar Doñate, farmacèutic i membre de la junta Directiva de la Fefac, la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya, assegura en declaracions a l’Agència Catalana de Notícies que en el moment en què es va detectar la transmissibilitat d’Òmicron “s’hauria d’haver facilitat un cribratge massiu”.

A banda, el farmacèutic ha explicat que no està perdent diners perquè, coincidint amb la decisió de limitar els preus, la distribució també els ha ajustat. Tot i aixó, ha lamentat que alguns companys de professió n’havien comprat milers amb un cost més elevat “per aocnseguir millors preus”, i després d’aquesta mesura “no saben què fer amb ells”.

La reducció de preus es va aprovar en una reunió extraordinària aquest dijous per unanimitat. “L’objectiu era fixar un preu el més assequible possible mantenint l’equilibri necessari perquè els productes estiguin disponibles a les farmàcies”, va explicar la ministra de Sanitat, Carolina Darias. El preu s’aplicarà a tots els tipus de tests autoritzats per l’Agència Espanyola de Medicaments, que recentment en va retirar un de xinès per falsos positius. “S’han considerat els preus de venda des de juliol, quan es va introduir el producte al mercat, fins ara. Els preus més orientatius han estat els d’abans de Nadal i els de setembre del 2021”, va dir.

Fins ara els preus podien arribar fins als 12 euros a les farmàcies, això si n’hi havia, ja que l’allau de demanda ho feia gairebé impossible. A la resta d’Europa, els preus eren considerablement menors, arribant a costar únicament 2€. És cas de Portugal, on els tests costen 2,10€.

Nou comentari