El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Farmacèutics i funcionaris de presons obtenen prioritat per vacunar-se
  • CA

Catalunya inicia aquesta setmana una nova etapa del programa de vacunació gràcies a l’arribada de noves dosis de la vacuna AstraZeneca destinades a serveis essencials: professionals sanitaris, bombers, policies, farmacèutics, funcionaris de centres penitenciaris, fisioterapèutes, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés.

Després de la validació de les dosis que han arribat avui la vacunació en aquesta nova etapa arrencarà demà a la tarda, amb la vacunació de farmacèutics, no només col·legiats o titulats, sinó també auxiliars o fisioterapeutes. Aquestes persones rebran un missatge amb la cita i l’espai on han d’anar, el dia i franja horària per vacunar-se.

Aquesta setmana Catalunya rebrà 112.000 dosis de les tres vacunes autoritzades i s’aniran administrant així que arribin.

La nova etapa de vacunació comença en un moment en què la incidència del virus s’està reduint i també està baixant la pressió hospitalària, en ara que aquí hi pugui haver alguna fluctuació com ha passat aquest dilluns. Tot i així, Salut adverteix que la pressió a les UCI continua sent elevada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa