El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Famosa i l’AIJU publiquen una guia per a cuidar i entretenir jugant als nens
  • CA

El fabricant i distribuïdor de joguines Famosa i l’Institut Tecnològic de Producte Infantil i Oci (AIJU) han publicat una guia amb deu punts per a cuidar i entretenir als nens jugant durant la quarantena amb la que es pretén fer costat a les famílies durant el període actual en el qual han de romandre a casa per la pandèmia del coronavirus.

Les expertes en infància i joc de l’AIJU María Costa i Miriam Morante i la CEO de Famosa, Marie Eve Rougeot, recopilen en aquesta guia recomanacions per a viure aquesta experiència de la millor forma possible i partint de la premissa que el joc és “fonamental” per al benestar mental i físic.

Entre les recomanacions que dóna la guia es troba la d’explicar als nens què està passant amb un missatge adequat a la seva edat. “Entendre ajuda a tranquil·litzar”, recull la publicació, que demana que s’evitin les notícies alarmants i que s’utilitzin els seus jocs i ninots habituals per a traslladar als més petits la situació, per què no podem sortir de casa o com els sanitaris estan ajudant a moltes persones.

Segons recorda la guia, els nens estan acostumats a la rutina, “el que els ajuda a entendre millor el seu dia a dia”, i, per tant, tenir una estructura similar cada dia ajuda a aconseguir cert grau de tranquil·litat. Es tracta d’una estratègia que ajuda tant als nens com a adults a disminuir la seva frustració perquè no es generin expectatives o desitjos que no es compliran.

Així, les expertes recomanen que es determinin rutines d’activitat i es compensin activitats sedentàries amb d’altres més mogudes evitant, per exemple, passar massa temps inactius davant d’una pantalla.

Entre les recomanacions també es convida a obtenir estimulació sensorial emprant jocs i joguines amb textures que fomentin el sentit tàctil com trobar joguines dins d’un recipient ple d’arròs, caminar descalços sobre diverses textures, amb els ulls tancats endevinar el menjar o fer ritmes amb objectes de la casa.

Seguir amb la seva educació i formació és un altre dels consells per a aquests dies d’aïllament. Els experts incideixen en què els nens han de continuar aprenent conceptes i habilitats cada dia, que han de llegir i cal llegir-los i que cal potenciar la creativitat innata infantil servint-nos, per exemple, de materials casolans reciclats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa