Familiars dels morts a la residència de Sant Joan les Fonts denuncien una treballadora per homicidi imprudent

Asseguren que va anar a treballar malgrat haver donat positiu per covid-19

Familiars dels morts a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts han presentat una denúncia als Mossos d’Esquadra perquè s’investigui el brot de coronavirus que ha provocat vuit morts. Consideren que hi ha un responsable “molt clar”, una treballadora que hauria comentat a una companya de feina que malgrat haver donat positiu es prendria una pastilla i aniria a treballar, segons ha explicat el nét d’una de les dones que han mort, Joan Guirado, davant la comissaria de les Corts.

L’advocada Leyre Lopez ha afegit que s’hauran de contrastar les dades aportades amb les càmeres de seguretat per provar si hi ha hagut un delicte d’homicidi imprudent. L’empresa Suara, que gestiona la residència, ja va obrir una investigació. La denúncia l’ha presentat una de les famílies afectades, tot i que esperen que d’altres s’hi sumin. Guirado ha explicat que si hi hagués una indemnització la lliurarien al grup Integra, una associació d’Olot que treballa per la inclusió de col·lectius en risc.

L’advocada, Leyre Lopez, ha explicat que la denúncia ha de servir perquè s’incoïn diligències d’investigació per part de la policia judicial dels Mossos d’Esquadra i de la fiscalia. Confien que les càmeres de seguretat confirmin les declaracions dels treballadors del centre, tant pel que fa a la culpabilitat de la treballadora com la comprovació dels protocols establerts.

L’Ajuntament de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) ha emès un comunicat on dona el condol als familiars dels morts a la residència Torreblanca per un brot de covid-19 i diu que esta a l’espera dels resultats de la investigació interna oberta pel centre per conèixer-ne l’origen.

Nou comentari