El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Fals: Salut no ha anunciat la suspensió de la tornada a l’escola
  • CA

Si has rebut una captura de pantalla de Salut en què anuncien la suspensió de la tornada a les aules el pròxim dilluns dia 10 de gener no te’n refiïs: és falsa. La imatge va ser vista per primera vegada el passat 28 de desembre, dia dels innocents, però continua circulant, el que ha portat al Departament de Salut a desmentir la imatge.

Les escoles, doncs, reobriran com estava previst el dia 10 de gener, malgrat que el pròxim dia 4 hi ha prevista una reunió de Sanitat amb les comunitats autònomes en què es parlarà d’aquesta tornada a les aules i de les mesures a adoptar perquè sigui segura. Aquest dijous el sindicat de mestres i professors USTEC va reclamar als departaments d’Educació i Salut que es facin tests massius d’antígens o PCR als professionals i als alumnes abans de tornar a l’escola de les vacances de Nadal. En declaracions a TV3, Iolanda Segura, portaveu del sindicat, assegurava que és “irresponsable” que no es faci aquest cribratge, que l’any passat sí que es va fer, cosa que “posa en risc” la salut de docents i alumnat. A més, va dir que si al cap de pocs dies de començar hi comencen a haver positius i confinaments, es generarà un “caos organitzatiu” als centres. Per ara no hi ha previst cap cribratge per l’escassetat de tests d’antígens a les farmàcies davant l’allau de demanda que està havent per les festes de Nadal i Cap d’Any.

Aquest mateix dijous l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) ha ofert al ministeri de Salut la possibilitat de vendre tests d’antígens de forma “massiva a la seva xarxa d’establiments comercials. En un comunicat, l’ANGED proposa una cosa que ja passa en països com França, Alemanya, Portugal o Països Baixos i que permet distribuir “de forma massiva tests per abaratir substancialment el preu”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa