La Facultat de Medicina de la URV suspèn les classes per un brot de Covid

Un brot de covid amb una trentena de positius obliga a suspendre classes i pràctiques presencials a la Facultat de Medicina de Reus de la Universitat Rovira i Virgili (URV). L’origen del brot és una festa que es va celebrar el 25 de novembre fora de la facultat. Un dels participants va presentar símptomes i va alertar la resta de companys que hi havia assistit. La URV té en marxa un cribratge, sobretot estudiants de 4t, 5è i 6è de Medicina, i ja s’han detectat una trentena més de contagiats entre els alumnes, tots asimptomàtics i amb la pauta completa de vacunació. Se segueixen fent PCR a tots els contactes directes dels positius.

La Facultat ha suspès les classes presencials i les pràctiques durant quinze dies. De la trentena d’alumnes de la Facultat de Medicina de la URV contagiats per covid només va presentar símptomes el primer. Tots tenen la pauta completa de vacunació i alguns tenien cita per rebre la dosi de reforç aquesta setmana, com a personal sanitari.

Com han explicat fonts de la URV, la Facultat impartirà les classes en línia i ha suspès les pràctiques clíniques fins al 12 de desembre. Es mantenen, però, els exàmens presencials, si n’hi ha, per a aquells alumnes que puguin acreditar un resultat negatiu si han estat contactes estrets de companys contagiats.

El Departament de Salut ha notificat aquest dimecres 2.448 contagis nous. A més a més, altres indicadors es mantenen a l’alça, com és ara el risc de rebrot, que aquest dimecres puja deu punts i es queda fixat en 335. També ha crescut el balanç de morts amb 12 defuncions més. La incidència acumulada a 14 dies passa de 245,24 a 252,82 casos per cada 100.000 habitants. La velocitat de propagació o Rt és avui la mateixa que ahir, 1,35, mentre que la positivitat ha pujat de 6,04 a 6,15%.

Nou comentari