Exteriors atén 200 consultes de catalans atrapats a l’estranger pel coronavirus

El Departament d’Exteriors de la Generalitat de Catalunya ha tramitat en el període d’una setmana al voltant de 200 casos de catalans a qui la declaració de l’estat d’alarma a l’Estat espanyol i el tancament de fronteres a la UE els ha agafat a l’estranger, segons dades facilitades pel Govern a ‘El Món’. Les mateixes fonts apunten que les 200 demandes que han atès han afectat a unes 600 persones. Algunes d’aquestes peticions han arribat de ciutadans que han intentat contactar amb les ambaixades espanyoles, però no han obtingut resposta.

La principal preocupació dels ciutadans en aquesta situació és que no sap com tornar, que li han cancel·lat el vol o bé li han endarrerit, entre altres casuístiques. També n’hi ha que desconeixen si per les restriccions aèries poden fer escala a un país determinat.

Buscant la “millor resposta”

Les fonts consultades indiquen que Exteriors estudia la petició concreta que reben per veure quina és la millor resposta. Una persona de l’equip d’Exteriors (si està en una zona d’influència d’una delegació, s’hi posa en contacte el delegat del Govern) i miren quines gestions poden fer. Entre aquestes hi ha la possibilitat de contactar amb la companyia aèria o amb les autoritats aeroportuàries.

Aquesta situació ha fet que diverses persones hagin pogut tornar a casa i algunes estan expressant a través de les xarxes socials la seva satisfacció pel tracte rebut per Exteriors.

 

 

 

 

Nou comentari