Experts troben la forma per detectar millor els positius amb tests ràpids

Els experts aconsellen a la gent que es fregui tant el nas com la gola amb els test d’antígens per tal que el resultat sigui fiable. La professora Jennifer L Rohn, biòloga cel·lular de la University College London, recomana que, malgrat que les instruccions dels tests incloguin només posar-se el pal per obtenir la mostra al nas, s’agafi una mostra també de la gola. Rohn assegura a Skynews que va fer-se diverses proves negatives amb tests d’antígens fins que va provar d’agafar també una mostra de la gola. En aquesta última prova, el resultat va ser positiu.

En el mateix sentit, l’epidemiòleg Michael Mina assegura que, Òmicron fa desenvolupar símptomes molt d’hora, per la qual cosa el virus encara no està present a la mostra del nas quan es fa la prova per primera vegada. Així, agafar una mostra de la gola pot permetre que el test reculli el virus i es pugui detectar abans un positiu.

Els símptomes d’Òmicron

Els símptomes que presenten els contagiats per la variant Òmicron es caracteritzen per ser lleus, ja que té una menor capacitat per a provocar casos greus de la malaltia en els vacunats i, per tant, menys ingressos clínics. Alguns malalts han confirmat que no presenten pèrdua d’olfacte ni de gust, sinó que els símptomes s’assemblen més als d’un refredat. Com a principal característica diferenciadora d’altres soques, els pacients contagiats de Covid-19 amb la variant Òmicron assenyalen que estan patint episodis de suors nocturnes, un símptoma que no s’havia registrat fins ara.

Els símptomes més característics que presenten els pacients infectats són fatiga extrema, taquicàrdia i febre. En les variants precedents d’Òmicron, el 48% dels infectats van notificar la pèrdua d’olfacte i un 41% del gust. En el cas de la nova variant, un estudi realitzat per Països Baixos va concloure que només 23% dels infectats va patir la perduda del gust i només un 12% l’olfacte.

Nou comentari