Un expert augura un confinament total a Catalunya a mitjans d’agost

El físic Àlex Arenas diu que a la pràctica "estem en fase 1" i que s'ha desconfinat sense eines preparades ni recursos per controlar la Covid-19

El físic de la URV Àlex Arenas ha assegurat aquest dijous a Catalunya Ràdio que la situació de l’epidèmia de la covid-19 al país fa preveure que “és cosa de tres setmanes” que s’hagi de procedir al “confinament domiciliari a tot Catalunya” si L’Hospitalet de Llobregat i Barcelona no es controlen.

Arenas ha advertit que s’està fent tard en les mesures. A Barcelona ha comentat que cal evitar les agrupacions de més de 10 persones i ha demanat que es facin proves PCR massives amb unitats mòbils als barris on hi ha hagut infeccions. En barris com els de L’Hospitalet s’han de fer proves massives, ha dit, “perquè sabem que són barris pobres, on serà difiícil fer el contacte telefònic”. Arenas també ha afirmat que “els rastrejadors haurien d’estar en marxa ja” i que s’haurien d’aplicar altres mesures “contundents”, com per exemple que “no hi hagi esdeveniments massius a Barcelona, per molt que estiguin preparats” perquè “poden ser una font de problemes enormes”.

Arenas creu que “estem en fase 1 abans d’haver d’activar el fre de mà, que seria el confinament domiciliari, que és el que hauríem d’evitar”. El matemàtic ha assenyalat que no pot assegurar que el tancament total hagi de passar, “però no té sentit el discurs que diu que això no es farà, no seria capaç de dir el que diu l’alcaldessa de Barcelona que es descarta el confinament general perquè hauràs de confinar si n’hi ha necessitat i ara tenim una alta probabilitat d’haver-ho de fer, no s’ha d’enganyar la gent”.

El científic ha manifestat que la corba “no pararà de créixer” i que, en conseqüència, “qualsevol mesura de contenció és necessària en aquest moment”. Arenas ha considerat que el desconfinament s’ha fet sense que hi hagués les “eines preparades” i els recursos per controlar el virus.

Comentaris

    MARTA 05/12/2020 5:03 pm
    EL SUR DE BRASIL DESEA LA INDEPENDENCIA Y CREAR CON URUGUAY UNA CONFEDERACION...COMO LA CONFEDERACION HELVETICA...SUIZA
      MARTA 05/12/2020 5:03 pm
      EL SUR DE BRASIL DESEA LA INDEPENDENCIA Y CREAR CON URUGUAY UNA CONFEDERACION...COMO LA CONFEDERACION HELVETICA...SUIZA

Nou comentari