El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Europa reacciona davant l’augment de casos de Covid-19
  • CA

Bona part dels països europeus estan vivint un repunt de contagis de la Covid-19. L’experiència viscuda pels estats a les cinc onades anteriors convida als governs a prendre mesures com més aviat millor per evitar un col·lapse dels hospitals.

Un dels països que ja ha alertat de la possibilitat que els casos de Covid-19 augmentin durant els pròxims mesos és Dinamarca. Les autoritats sanitàries daneses ja han advertit del risc que es tornin a omplir els centres sanitaris després de registrar més de 2.500 casos de coronavirus el passat dijous. El govern de Dinamarca ha demanat que es torni a sol·licitar el certificat de vacunació a totes les zones d’oci i restauració. Aquesta mesura suposa una tornada a les restriccions que l’executiu danès va aixecar el 10 de setembre.

Islàndia també s’ha sumat a l’enduriment de les mesures per evitar contagis de la Covid-19. Aquest estat va registrar 164 nous contagis el passat dijous, una xifra que no es donava des de fa dos mesos. Les autoritats d’aquest país han tornat a establir l’obligatorietat de la mascareta quan no es pugui mantenir la distància de seguretat. A més, ha reduït l’aforament màxim de les reunions de 2.000 persones a 500 i obliga als restaurants que serveixin alcohol a tancar abans de les 23:00. El govern islandès ha anunciat que aquestes mesures s’allargaran fins al 8 de desembre.

L’estat que viu una situació bastant crítica és Àustria. Aquest país va detectar 9.300 contagis de coronavirus dijous passat, una xifra que està molt a prop del record d’aquest territori de 9.500 casos en un dia. Els líders regionals austríacs estudiaran noves mesures durant les pròximes hores. No obstant això, el govern d’aquest país vol preservar la temporada d’esquí. De moment, la ciutat de Viena ha començat a restringir l’aforament de restaurants i perruqueries.

Per contra, el Regne Unit ha disposat d’una mica de calma enmig de la tempesta. Els contagis i les defuncions a causa de la Covid-19 s’han reduït al territori britànic, però les xifres segueixen sent desorbitades. El Ministeri de Salut del Regne Unit ha registrat 34.029 casos de coronavirus aquest divendres i 193 morts a causa de la malaltia. La xifra de contagis s’ha reduït en 3.000 persones respecte al dia anterior i la de defuncions en 21. Tot i això, el subdirector mèdic d’Anglaterra, Jonathan Van-Tam va advertir el passat dimecres que “el Regne Unit té al davant mesos molt durs”.

Espanya va registrar més de 3.000 casos de la Covid-19 el passat dijous. Catalunya encapçala la llista de territoris durant set dies amb un total de 2.534. De moment, ni la Generalitat ni el govern central han considerat que la situació sigui tan crítica com per dur a terme un enduriment de les restriccions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa