Un estudi diu que els nens serien “impulsors naturals de vacunes” contra la Covid-19

La investigació apunta que els pares amb nens de menys d'11 anys estarien protegits dels efectes més greus de la malaltia

Un equip de científics considera que l’exposició als coronavirus estacionals de la mateixa família que el que causa la Covid-19, com el refredat comú, pot evitar que les persones es posin malaltes de forma greu o que necessitin ser hospitalitzades si s’encomanen.

Els acadèmics han demanat que es duguin a terme més investigacions per intentar establir si els professors de primària i de les escoles bressol, així com els pares, es beneficien dels nens petits que actuarien com a “impulsors naturals de vacunes”, informa The Telegraph.

Aquest darrer estudi va recollir dades de més de 300.000 llars escoceses amb sanitaris per veure si hi havia una protecció contra el virus per aquells que vivien amb nens menors d’11 anys.

Resumint els seus resultats, els autors, dirigits pel doctor David McAllister, professor clínic sènior de salut pública a la Universitat de Glasgow, van escriure: “El risc d’hospitalització amb Covid-19 era menor en aquells amb un fill i encara menor en aquells amb dos fills o més nens”.

Què diu l’informe?

L’informe conclou: “L’augment de l’exposició de la llar a nens petits es va associar amb un risc atenuat de donar positiu en Sars-Cov-2 i semblava també estar associat amb un risc atenuat de malaltia de Covid-19 prou greu per requerir hospitalització”.

Afegeixen: “Aquestes troballes tenen implicacions potencialment importants per als futurs controls de la pandèmia de Covid-19, per exemple, mitjançant la informació sobre la política de tancament i vacunació d’escoles bressol i escoles”.

No obstant això, els autors de l’informe s’han esforçat en assenyalar que el seu estudi, el primer d’aquest tipus, requereix més investigació.

Nou comentari