Els Estats Units reobriran les fronteres als viatgers vacunats

Els Estats Units reobriran la frontera terrestre i aèria als viatgers vacunats amb la pauta completa a partir del 8 de novembre, segons ha informat la Casa Blanca en un comunicat. L’administració de Joe Biden posa fi a les restriccions als viatges un any i mig després de la seva aplicació per frenar l’expansió de la covid-19, en un moment en què les dades epidemiològiques han millorat al país i a gran part de la Unió Europea. El país acceptarà totes les vacunes aprovades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). En el cas dels viatgers que arribin en avió, però, hauran de presentar una prova negativa de covid-19 realitzada en els últims tres dies per embarcar.

La decisió de reobrir al novembre per als europeus es va prendre al setembre, quan es va anunciar un acord amb Brussel·les després de setmanes d’intenses negociacions a Washington. La decisió de l’administració de Joe Biden, que es complirà el 8 de novembre, va arribar després de les reunions de l’Assemblea General de Nacions Unides i va ajudar a alleujar una part de les tensions que s’havien disparat amb els aliats europeus.

Les restriccions imposades als ciutadans dels països de la zona Schengen era precisament un dels punts de tensió perquè la Unió Europea no considerava justificat mantenir restriccions de viatge als seus ciutadans tenint en compte els índexs de vacunació i de contagi, que eren millors que els d’alguns altres països als quals els EUA no ha estat imposant limitacions en tota la pandèmia. Les autoritats europees esperaven reciprocitat després d’haver aixecat al juny les restriccions que imposava als estatunidencs i la decisió va sentar molt bé a la Unió Europea.

Nou comentari