L’estatal Radar Covid, aturada a Catalunya perquè Salut treballa en altres prioritats

Argimon assegura que l'eina digital anunciada aquest dimarts és diferent a la del govern espanyol i que no és d'ús obligatori

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dimarts que l’app Radar Covid, desenvolupada per l’Estat, no s’ha introduït encara a Catalunya perquè s’està treballant en uns altres dos projectes que són prioritaris, un sobre un cens d’universitaris i un altre projecte relatiu als tests antígens, tots relacionats amb la detecció de nous casos i que involucra recursos humans dedicats a sistemes.

[r:2]

Argimon ha dit que aquests dos projectes són prioritaris, i no ha permès avançar en Radar Covid que, ara per ara, no té data d’introducció a Catalunya. L’eina digital anunciada aquest dimarts, ContacteCovid.cat, consistent en una web que permet identificar i controlar positius a través de SMS, es va presentar el 3 de juliol, ha dit Argimon, de manera que ja feia dos mesos que s’hi treballava.

[r:1]

Argimon ha explicat que es una eina diferent a la de Radar Covid i que en cap cas el seu ús serà obligatori, perquè ningú està obligat a facilitat els seus contactes estrets.

Nou comentari