El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Estabilitat a les UCI mentre augmenten els ingressats a planta
  • CA

La pandèmia de la Covid-19 a Catalunya segueix en creixement. De fet segons les dades del Departament de Salut publicades aquest dissabte hi ha un increment la pressió hospitalària, un dels factors que més amoïna les autoritats sanitàries. Es notifiquen 36 ingressats més per Covid als hospitals del país, i en total n’hi ha 621. A les unitats de cures intensives hi ha els mateixos ingressats que ara fa 24 hores, és a dir, 135 persones.

En paral·lel, la velocitat de propagació ha baixat una centèsima, fins a 1,34, mentre que el risc de rebrot continua augmentant, puja 17 punts i ja se situa en 282. Salut ha declarat 1.492 nous casos confirmats per proves PCR o tests antigènics (TA) en les darreres 24 hores, que situen el total des de l’inici de la pandèmia en 954.375. En les darreres 24 hores s’ha notificat un mort i el global des de l’inici de la pandèmia es manté en 24.115. El 5,63% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. La incidència acumulada a 14 dies puja de 200,61 a 214,95, mentre que a 7 dies ho fa de 118,99 a 127,35.

Aquestes dades són les que hi ha en aquests moments, dos dies després que el Govern hagi aturat l’entrada en vigor l’ampliació del certificat covid de la UE a bars, restaurants, gimnasos i residències de gent gran. L’ampliació es va aturar perquè l’app La meva salut, que es fa servir per descarregar-se el certificat, està experimentant problemes tècnics. A més a més, a nivell global, l’ampliació del certificat covid arriba quan s’ha desfermat una onada de nerviosisme global a causa d’una nova variant del virus identificada a Sud-Àfrica. En paral·lel el comitè d’experts que assessora el Govern contra la Covid-19 ha dit que el certificat covid es podria ampliar a cines i teatres si amb la mesura que entrarà en vigor la pròxima setmana no obté els suficients resultats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa