El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Espanya imposarà restriccions per Setmana Santa

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha explicat que la Comissió de Salut Pública treballa en un document de mesures restrictives per a la Setmana Santa, amb l’objectiu que es pugui consensuar al Consell Interterritorial de Salut i es pugui aplicar de la manera més homogènia possible. El nivell de les restriccions no s’ha detallat, però s’entén que s’intentarà limitar la mobilitat de les persones entre els territoris, vetllar pel distanciament social.

D’altra banda, la ministra ha afirmat aquest dimecres que Espanya ja ha administrat més dosis de vacunes contra la covid-19 que les persones que té infectades. La titular de la cartera sanitària espanyola ho ha dit després del Consell Interterritorial de Salut, que ha servit per constatar un cert alentiment en el descens de la corba de les infeccions després de la “baixada ràpida” del darrer mes. És per això que Darias ha tornat a fer una crida “a la prudència” i ha demanat fer una desescalada de les mesures restrictives “el més gradual possible”. En aquest context, ha afirmat que ara “no pertoca” convocar manifestacions multitudinàries el 8 de març.

La ministra també ha ofert les dades de les vacunes que han arribat a Espanya, i ha detallat quantes han anat a les Comunitats Autònomes i quantes a l’Exèrcit. Concretament, el braç armat de l’Estat n’ha rebut 14.220 de Pfizer i 12.200 d’AstraZeneca.

Sobre aquesta última companyia, la titular de la cartera sanitària ha afirmat que Espanya exigirà el compliment dels compromisos contractuals d’aquesta i de la resta de farmacèutiques, davant de la polèmica pel fet que les empreses estan tenint dificultats per subministrar les dosis promeses.

Darias ha explicat que en aquests moments hi ha prop de 900 casos de la variant britànica de la covid-19 confirmats, i un nombre similar en estudi. També s’ha detectat 6 casos de la variant sud-africana i un de la brasilera.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Juli Vert a febrer 25, 2021 | 12:33
    Juli Vert febrer 25, 2021 | 12:33
    España nos restriñe,!!!!!!

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa