Espanya, a la cua mundial de la lluita contra la pandèmia

Un informe independent situa l'Estat espanyol en el 78è lloc sobre cent països estudiats, just per sota de Líbia i davant de Filipines

Nova Zelanda és el millor país del món a l’hora de controlar la pandèmia gràcies a mesures “enèrgiques i eficaces”, afirma un estudi del prestigiós institut Lowy, de Sydney, publicat aquest dijous. L’informe, molt exhaustiu, es basa en sis criteris d’avaluació: casos confirmats, morts confirmades, casos confirmats per milió de persones, morts confirmades per milió de persones, casos confirmats en proporció a les proves efectuades i total de proves per cada mil persones. El rànquing inclou gràfics en funció dels règims polítics dels diversos països, en relació al nivell de riquesa i fins i tot classifica els resultats per quantitat de població.

L’informe avalua un total de cent països. El segon lloc és per a Vietnam i el tercer per a Taiwan, dos dels exemples que se citen amb més freqüència en la lluita contra el Covid-19. El primer país europeu és Islàndia, en setè lloc, i Letònia, en novè lloc, és el primer estat de la Unió Europea. A mitja taula se situen la majoria dels països europeus, com Grècia (32), Irlanda (43), Alemanya (55), Itàlia (59) o Portugal (63). Espanya, per contra, queda classificada a la cua, en 78è lloc, per sota de Líbia i immediatament per sobre de Filipines. D’aquesta manera, Espanya queda situada com a penúltim país europeu -només per sobre de Romania (81)- i un dels pitjors del món a l’hora de controlar la pandèmia.

Comentaris

  El Ocaso 29/01/2021 10:52 am
  Quien mejor para gestionar la eutanasia de Cataluña, que el tal Illa, administrador de la funeraria española.
  vendetta 29/01/2021 8:08 am
  putaespanya sempre
  Jaume de Mais 29/01/2021 7:52 am
  España , a la cua de tot, primer en dropos i lladres.
  valencia patriota !MIS COJONES! 29/01/2021 5:50 am
  Con un gobierno como el que tenemos y españolitos como el tio de la barraca de Cañas y Barro, es normal que no remontemos...
  Ramon 29/01/2021 12:00 am
  El sol fet que ens hagin llançat en paracaigudes el Menistro de la Mort ja posa en evidència que la màfia sociata instrumentalitza l'epidèmia.

Nou comentari