El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ESOLVE descontaminarà aigües subterrànies de substàncies industrials
  • CA

ESOLVE és la primera empresa a l’estat espanyol que treballarà en un projecte europeu per desenvolupar tecnologies que permetin descontaminar les aïgues, sòls i sediments propers o connectats a explotacions industrials que produeixes substàncies perjudicials per a la salut. La consultora ha estat escollida com a una de les 27 empreses de nou països diferents per participar en el projecte europeu PROMISCES (Preventing Recalcitrant Organic Mobile Industrial chemicalS for Circular Economy in the Soil-sediment-water system) i s’encarregarà de la descontaminació de les aigües subterrànies afectades per PFAS en l’únic cas real del treball.

La consultora participa en el projecte PROMISCES de manera directa i s’encarragarà -tal com ha explicat en un comunicat- de buscar un emplaçament amb afecció en el subsòl aplicant el seu protocol de mostreig propi. Així doncs, la companyia aconseguirà descobrir i detectar aquells sòls, sediments i aïgues subterrànies amb possibilitat de ser contaminades. A més, ESOLVE també ha anunciat que treballarà conjuntmanet amb Eurecat per dur a terme l’estratègia d’assajos de tractabilitat en laboratori que desenvolupa aquesta empresa.

Pel que fa als participants de l’estudi, hi ha un acord de coordinació entre Eurecat, i els especialistes d’ESOLVE que seran els encarregats d’implementar les tecnologies en les localitzacions escollides, així com realitzar els mostrejos, el control i també el seguiment i la valoració dels espais. Gràcies a aquesta participació en el projecte europeu, ESOLVE es podria convertir en un “referent en la recerca i el tractament de contaminants emergents”, tal com ha definit la mateixa companyia. En aquest sentit, és la primera empresa a l’estat espanyol de no només participar en aquest projecte sinó en duur a terme aquests estudis específics.

Un dels principals requisits de PROMISCES és la clara aposta per la recerca de solucions factibles que considerin la recuperació de recursos i la reutilització de l’aigua -coincidint amb les normes de sostenibilitat-. A part, el projecte també vol recolzar la millora de les decisions de gestió de productes químics i ha demanat a ESOLVE que pugui dur a terme un pla útil per ser utilitzat en altres empreses i localitzacions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a gener 27, 2022 | 22:12
    Manel gener 27, 2022 | 22:12
    Muy bien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa