El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’escola concertada perd substituts davant les necessitats de la pública
  • CA

Les escoles concertades catalanes han alertat de la inestabilitat de les places que han de cobrir a causa dels constants nomenaments del Departament d’Educació. En unes declaracions aquest dijous, el responsable de comunicació de la Fundació Escola Cristina, Sergi Gallego ha explicat que tot i que “no tenen problemes per cobrir les baixes” molts dels substituts marxen perqué són nomenats pel Departament. A més Gallego ha declarat que l’escola concertada està cobrint unes 20 baixes diàries de docents en les 400 escoles que agrupen.

Des de la Fundació creuen que si es manté el ritme de baixes no serà la concertada qui es trobi amb un problema sinó el conjunt del sistema d’educació de Catalunya, tenint en compte que Educació ha fet 4.375 nomenaments des del passat divendres en centres públics. Per això, ha plantejat que s’hauria de buscar una actuació conjunta tenint en compte tot el sistema d’educació de Catalunya. D’altra banda, però, la secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha afirmat que la concertada s’està trobant amb la mateixa situació que la pública però ha recordat que Educació fa el pagament delegat de les substitucions que gestionin els centres, però no la gestió concreta.

Pel que fa als professionals, el director gerent de l’Escola Pia de Caldes de Montbui (Vallès Oriental), Gregori Martínez, ha reconegut que l’inici del segon trimestre està sent molt “complex”. En aquest sentit, Martínez ha afirmat que el procés de selecció és “pràcticament nul” ja que no hi ha molta disponibilitat de professionals i s’han de limitar a comprovar que la persona compleix amb el perfil requerit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa