El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’escola concertada planta cara a Bargalló
  • CA

L’escola concertada rebutja la retirada dels concerts educatius de primària a les escoles que segreguen per sexe a partir del curs 2021-2022. Asseguren que la resolució publicada al DOGC no respecta la normativa vigent i demanen al departament d’Educació que mentre sigui així “rectifiqui” i renovi per un període de sis anys els concerts als centres que opten per aquest model. Asseguren que per més que s’hagi concedit una pròrroga per al curs vinent (2020-2021) l’actuació per a la retirada del finançament més endavant “no respecta una demanda social, que és demanda legal, i és causa d’un greu prejudici a les famílies que opten per aquestes escoles”.

Segons defensen en un comunicat, les escoles concertades de Catalunya “atenen un dret fonamental i els concerts educatius en són garantia del seu compliment”.

“El dret a l’educació és tan essencial que mereix una aplicació escrupolosa de la legalitat vigent i per tant instem a que els procediments s’ajustin i s’apliquin d’acord amb ella”, afirmen.

A més, asseguren que l’obligació de l’administració és “garantir” la demanda que les famílies fan quan trien una escola, “ja sigui pública o privada”.

Signen el comunicat l’Agrupació Escolar Catalana (AEC), la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (CCAEC), la Federació Catalana de Centres d’Ensenyament de Catalunya (FCCE) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa