Escàndol per festes il·legals de metges a Lleida que es van contagiar de Covid-19

Els fets haurien tingut lloc la tardor passada entre metges residents

Una quinzena de metges interns residents (MIR) de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida van donar positiu de Covid-19 la tardor passada, entre els mesos d’octubre i novembre, segons publica el diari lleidatà La Mañana que cita diferents fonts de l’hospital.

Els contagis d’aquesta quinzena de MIR s’haurien produït després de diverses festes privades que haurien organizat els mateixos metges residents, alguns dels quals també compartien pis. Els contagiats eren un grup de MIR de primer any que feia poques setmanes que s’havien incorporat a la vida laboral de l’hospital, tot just quan els professionals de l’Arnau esperaven la seva arribada per disposar de més personal per lluitar contra l’increment de casos de Covid. Aquest fet hauria generat un notable malestar entre altres metges titulars de l’Arnau de Vilanova quan es van assabentar dels motius del contagi, ja que suposava perdre efectius i personal de guàrdia en plena segona onada de la pandèmia.

A més, el contagi d’aquesta quinzena de residents que van organitzar les festes va obligar a aïllar també els seus contactes directes, entre els quals hi havia personal sanitari de l’Arnau de Vilanova amb els que havien estat en contacte al mateix hospital. Tots ells van ser sotmesos a proves PCR i van quedar confinats fins que el temps de quarantena els va permetre reincorporar-se progressivament.

Nou comentari