El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Es trenca la ratxa a les residències: brot de Covid amb 20 positius a Esparreguera
  • CA

La residència municipal Can Comelles d’Esparreguera treballa des de diumenge en la contenció d’un brot de Covid-19 que afecta 20 persones, segons ha informat l’ajuntament del municipi. Les vacunes no impedeixen la infecció, però sí redueixen la gravetat dels símptomes, a més que com més lleus són el símptomes més difícil es fa el contagi. La informació sobre aquest brot, del qual el Departament de Salut encara no s’ha pronunciat, es produeix després que el pla de vacunació hagi pràcticament tancat la vacunació del grup de persones que viuen o treballen en residències, un grup en què la campanya es manté oberta perquè hi ha rotació de personal i també perquè hi ha residents que tenen condicions de salut que no els permeten ser vacunats en determinat moment.

Els 20 casos es van confirmar diumenge a la tarda, segons l’ajuntament que reporta que la simptomatologia és lleu i que no ocasiona problemes respiratoris als afectats. Les famílies van ser informades de la situació diumenge i es va procedir a fer l’aïllament dels positius: les sortides i visites al centre es van suspendre. Des d’aquest dimarts s’estan fent noves proves diagnòstiques a les persones usuàries i al personal sanitari de la residència, que té una part nova i una altra de vella —en la qual s’han originat els casos—. Recentment totes les persones usuàries de la residència Can Comelles havien estat vacunades contra la Covid-19 i havien començat un règim de sortides i visites a familiars que fins fa poc tenien restringit. A hores d’ara s’investiguen les causes del brot i no es descarta que tingui el seu origen en el contacte amb l’exterior.

Els responsables de la residència gestionen el brot en coordinació amb el Departament de Salut, la Regió Sanitària Metropolitana Sud i l’Ajuntament d’Esparreguera per acordar les noves actuacions a emprendre. Una de les darreres mesures ha estat realitzar proves diagnòstiques PCR aquest dimarts al matí a totes les persones usuàries, tant de la residència nova com de la residència vella, per constatar que el brot no s’ha estès. Un cop s’obtinguin els resultats d’aquestes proves es prendran noves mesures per evitar la propagació del brot, indica l’ajuntament en el seu comunicat.

Dels 52 tests d’antígens realitzats entre les persones residents a la zona vella de Can Comelles, 32 van donar negatiu i 20 van resultar positives. D’aquestes 12 persones no presentaven cap mena de símptoma i 8 d’elles presentaven símptomes lleus, com ara febrícula. En cap cas no es varen detectar símptomes greus ni complicacions respiratòries. En els propers dies es mantindrà l’aïllament i el seguiment sanitari a les persones residents a la zona vella i s’informarà puntualment de totes les mesures al respecte.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: diario a abril 27, 2021 | 20:36
    diario abril 27, 2021 | 20:36
    hay que investigar el origen

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa