ERC proposa legalitzar la marihuana

Els republicans volen regular el seu consum i la seva comercialització

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat una proposició de llei al Congrés dels Diputats que planteja legalitzar i regular el consum i la comercialització de la marihuana. Concretament, proposen que es pugui fumar marihuana allà on també es pot fumar tabac, és a dir en espais a l’aire lliure o als habitatges, però no a una oficina o a una discoteca. I proposen regular el cultiu, transport, comercialització i ús terapèutic del cànnabis. Argumenten que es tracta d’una mesura que no vol “promoure” el seu consum, sinó “reduir-lo” i “acabar amb les màfies i el mercat il·legal” al voltant d’aquest negoci.

La diputada republicana al Congrés Marta Rosique ha explicat en roda de premsa que aquesta iniciativa vol “obrir el debat” sobre la marihuana i establir un marc legal a l’Estat espanyol que cobreixi la legislació sobre aquesta qüestió que acabi impulsant el Parlament de Catalunya. Rac1 ha avançat aquest dimarts que Esquerra Republicana de Catalunya ha estat treballant amb les associacions que van participar en l’elaboració de la llei catalana d’associacions cannàbiques de 2017, CATFAC i ConFac.

Segons Gabriel Rufián, el que no es pot fer és “ignorar un problema” perquè aquest “no deixarà d’existir, i ha assegurat que la legalització i regularització pot acabar amb el “mercat negre” que hi ha al darrere de la marihuana. Ha insistit que els republicans no volen fer augmentar el consum del cànnabis, sinó “afrontar un problema”. En el text, ERC defesa que cal “un marc regulador conseqüent amb la realitat”. De fet, la llei proposada pels republicans no permet el lliure comerç de la marihuana, i restringeix la seva venda a farmàcies, a l’autocultiu i a la seva obtenció en clubs i associacions cannàbiques. La llei proposada fixa un màxim de sis plantes a casa i una producció màxima de 480 grams anuals.

Comentaris

  A l'aguait 28/09/2021 1:45 pm
  Val més que lluiteu per legalitzar els drets del català a Catalunya !
  Votar Rufian es propi de drogates i junqueras 28/09/2021 3:47 pm
  Rufian voldriga barata, elmolt drogata.es
  fat boy 28/09/2021 6:17 pm
  I aixo que te a veure amb la independencia?.
  Gerard de sarria 28/09/2021 7:27 pm
  Busqueu el vot killu oi
  Jo 28/09/2021 7:30 pm
  I quan els i digui les quatre veritats, em dirà que vaig fumat. No et fot.
  Rufián, debería aprender de Torra 28/09/2021 7:35 pm
  Un poco de ratafía es mucho.
  Pepet 28/09/2021 11:47 pm
  ER dediqueu-vos a treballar per a Catalunya, pel catalans i pel català! Sou tant patètics que necessiteu titulars per despistar la ineficàcia governant
  Pepet 28/09/2021 11:50 pm
  Titular: ER busca fumetes i porrerus per aixamplar la base

Nou comentari