El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un entramat d’entitats properes als Comuns defensa el confinament dur com Torra
  • CA

Un entramat d’entitats socials de l’Estat i algunes properes als Comuns —encara que també hi ha organitzacions de l’esquerra independentista com Endavant i Arran— han posat en marxa una campanya que, tal i com reclama des de fa dies el govern de Quim Torra, exigeix al govern espanyol un confinament més dur per fer front al coronavirus. Aquest posicionament contradiu les mesures que el govern espanyol, format per PSOE i Podemos, està portant a terme.

La campanya, que va començar fa uns dies i fins i tot va ser secundada a les xarxes socials pels Comuns, ha llançat un manifest aquest dilluns —penjat en una web de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH)— en què defensa explícitament que “s’ha de decretar el tancament de tota activitat no essencial i evitar que segueixin propagant-se els contagis”. El text diu que el govern espanyol “no pot mirar cap una altra part ni deixar en mans dels interessos privats la vida i la salut de la gent”.

Sota el títol Plan de Choque Social, els promotors d’aquesta iniciativa denuncien que “les mesures de protecció de la salut pública s’han quedat a la porta de les empreses”. En aquest sentit, el manifest diu que “és una irresponsabilitat que mentre es restringeix la mobilitat i en ple Estat d’Alarma es permeti que empreses amb activitats que no són imprescindibles continuïn com si res amb a producció”.

La campanya demana el mateix que Torra

La campanya demana el mateix que Torra

La iniciativa recorda que en la majoria dels casos “les empreses funcionen amb escasses o nul·les mesures de protecció de riscos laborals” i subratllen que durant la primera setmana en règim d’alarma molts sindicats, comitès i plantilles han aturat l’activitat dels centres de treball a través de l’aplicació de l’article 21 de la Llei de Protecció de Riscos Laborals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa