El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Entitats catalanes celebren la moratòria del lloguer però demanen una “solució definitiva”
  • CA

La Taula del Tercer Sector, que aglutina a més de 3.000 entitats socials catalanes que lluiten contra la pobresa, l’exclusió i les desigualtats, han celebrat aquest dijous la pròrroga en la moratòria al lloguer i les hipoteques anunciada pel govern central, però ha demanat una “solució definitiva” al problema de l’habitatge.

En un comunicat, l’organització ha valorat positivament la moratòria del pagament de les hipoteques i els lloguers i la suspensió dels desnonaments, ja que fa que les persones “no quedin desprotegides en un moment de màxima gravetat social”, però ha subratllat que és només un pegat temporal, en les seves paraules.

“L’angoixa de les famílies es torna a posposar fins al 31 d’octubre, però encara no es resol ni l’accés a l’habitatge ni la gestió del deute acumulat durant aquests mesos”, ha sostingut la Taula, que recorda que la garantia del dret a l’habitatge segueix sense resoldre’s, enmig d’una crisi sense precedents.

D’altra banda, l’entitat ha qualificat de “bona mesura” l’ampliació del programa ‘Reallotgem’ de la Conselleria de Drets Socials de la Generalitat i ha destacat que totes les mesures destinades a donar resposta a les famílies en situació de vulnerabilitat residencial són benvingudes.

Amb tot, es mostra prudent davant la mesura, perquè “caldrà veure com s’implementarà”, i es pregunta què passarà si hi ha dificultats per a negociar amb la propietat o què succeirà quan no hi hagi una alternativa d’habitatge en el cas que no s’hagi arribat a un acord amb la propietat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa