El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’enoturisme, un sector en creixement adient per una FP
  • CA

El Turisme és un sector en creixement. Aquest 2019 l’Estat espanyol ha incrementat en un 1,1% la xifra de turistes internacionals, i Catalunya és una de les zones més visitades. Però no només això: l’impacte econòmic en l’activitat turística de l’enoturisme s’ha incrementat en un 20,5%. 

Es tracta d’un sector amb demanda laboral. És per això que l’Institut de FP d’Enoturisme proposa per l’alumnat una FP Dual, de manera que l’alumne passa més de 1.000 hores remunerades en una empresa del sector, i, per tant, la probabilitat de tenir feina quan es finalitza el cicle formatiu és molt major. Es tracta d’un ‘win-win’.

Les empreses reben alumnes amb un contingut molt actual sobre el sector, i amb un claustre docent amb grans experts, que aporten novetat i actualitat al cicle formatiu. Dedicar-se al sector turístic és sinònim d’ocupabilitat amb les competències i la formació adient. Al títol de Tècnic en Turisme que s’obté en acabar el curs, l’institut de FP d’Enoturisme afegeix l’especialització en Enoturisme.

Enoturisme al Penedès

L’especialització en Enoturisme comporta la possibilitat de relacionar-se amb una tipologia de turisme en creixement, ja que Catalunya té dotze denominacions d’origen i totes elles estan interessades en desenvolupar rutes enoturístiques, fomentant les activitats que apropin el turista al territori, proposant experiències que posin en valor tots els actius que aquest té: patrimoni, cultura, paisatge, gastronomia i productoes vitivinícoles.

El nou curs que s’està preparant serà la tercera edició d’aquesta formació de l’institut de FP d’Enoturisme. Els seus alumnes estan en contacte amb el sector i les empreses al llarg de la seva formació mentre estan al centre educatiu, però sobretot en les seves pràctiques.

Reserva de plaça i més informació

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa