El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una empresa de paper de wàter i llençols d’hospital, confinada a Igualada sense subministrar
  • CA

Ismax. Així s’anomena la marca de l’empresa igualadina ISMA 2000 fabricant de paper tissú reciclat que no pot subministrar els productes més demandats pel mercat, el paper higiènic ni rolls per a lliteres d’hospital. El confinament decretat dijous ha tocat de ple en les diverses plantes d’aquesta empresa que no acaben d’entendre com el protocol d’abastiment de la Conca d’Òdena no té present la sortida d’aquest material de primera necessitat.

 

Segons ha explicat el seu director, Fernando Luz, en conversa amb El Món, ISMA és una empresa de fabricació i conversió de paper tissú reciclat. El gruix del material, en bobines, el fabriquen a la Torra de Claramunt. Una factoria també afectada pel confinament ja que d’una plantilla de 50 persones, només hi poden treballar la meitat, perquè l’altra meitat està confinat a Igualada. Aquest materia el converteixen en paper higiènic, paper de cuina, mocadors de paper i papers d’ús sanitari com llençols de camilla en una factoria a Igualada on hi ha el magatzem.

 

Comercialitzem i subministrem els nostres productes a cadenes de supermercats com Bon Preu/Esclat, El Corte Inglés, Carrefour així com a  cadenes especialitzades com Veritas, però també subministrem a distribuïdors per aprovisionar l’Aeroport de Barcelona,  i sobretot, hospitals”, destaca Luz.

 

“Amb el protocol de les autoritats que no és gens clar no ens deixen entrar els camions a carregar”, es queixa Luz. “No ho acabem d’entendre, perquè l’operatiu per carregar tot just dura 30 minuts i el xofer no cal ni que surti de la cabina, carreguem 33 palets i fora, sense més, el risc es pot minimitzar”, assenyala. “Ens estranya que no ens escoltin, perquè en aquesta situació de crisi, el paper higiènic és un dels productes més demandats per la societat”, assenyala. “La prova són les imatges que corren per les xarxes socials, amb lineals arrasats … i nosaltres amb els magatzems plens de producte que no podem servir”, insisteix.

 

“Ara ens plantegen un check point en una rotonda, i això no són maneres de carregar aquest material, no costaria res plantejar una solució”, assegura Luz. En aquest sentit, recorda que la manca del subministrament de la seva empresa només es compensa a través de mercaderies que venen, per exemple,  de Portugal. “Nosaltres som una empresa que subministra un producte bàsic”, al·leguen a l’espera que el Govern els doni una solució.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa