El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Inversió multimilionària d’una empresa austríaca a Catalunya
  • CA

Una multinacional austríaca té previst fer una inversió de 200 milions d’euros a Tortosa. És tracta de Kronospan, una empresa que es dedica a la producció de planxes de fusta per a mobles 100% sostenibles. Aquesta companyia vol construir una planta al polígon industrial Catalunya Sud, ubicat a la capital del Baix Ebre, que suposaria la creació de 185 llocs de treball directes i 1.500 indirectes.

Aquesta inversió es convertiria en la més gran que s’ha registrat mai a les Terres de l’Ebre. Kronospan va ser fundada l’any 1897 a Àustria compta amb 41 plantes arreu del món. La companyia opera a països com els Estats Units, el Regne Unit, França o Dinamarca. El seu objectiu és construir una fàbrica de 90.000 metres quadrats a Tortosa.

El conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha celebrat l’acord amb l’empresa en una roda de premsa celebrada aquest dijous segons explica Europa Press. Torrent assegura que el fet que Kronospan sigui una companyia sostenible “permetrà donar segones vides a residus materials que fins ara estaven en desús“. El conseller ha explicat que el Govern ha reforçat la inversió de la multinacional amb cinc milions d’euros. Torrent assegura que l’objectiu de la Generalitat és “atreure inversors per reindustrialitzar el país amb projectes sostenibles des del punt de vista social, econòmic i ambiental i que ofereixin ocupació de qualitat amb llocs de treballs estables i vertebrin el teixit productiu local”.

El conseller també ha mostrat el seu agraïment a Kronospan per apostar pel territori català i explica que aquest tipus d’empresa “ens ajuden a transitar cap a una economia verda i circular”. El director general de l’empresa a Espanya, Javier Macicior, ha agraït el treball realitzat des de la Conselleria d’Empresa i Treball, l’Ajuntament de Tortosa i l’exconsellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ... a octubre 07, 2021 | 19:54
    ... octubre 07, 2021 | 19:54
    Pel to de veu i la cara que feia, qualsevol diria que era per causa del centralisme...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa