El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’EMA autoritza la pastilla de Pfizer contra la Covid
  • CA

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha avalat l’ús de la pastilla de Pfizer contra la Covid-19. Es tracta d’una autorització per l’ús d’emergència. Als Estats Units, Joe Biden ja n’ha encarregat deu milions de dosis. L’EMA ha decidit que l’edat mínima per prendre la pastilla sigui de 19 anys. El tractament, anomenat Paxlovid, també seria eficaç contra la variant òmicron, segons apunten els experts.

La pastilla de Merck’s ja havia estat aprovada per a ús d’emergència al Regne Unit. Un grup d’experts de l’agència reguladora dels EUA, la FDA, va votar per donar suport a l’ús d’emergència del tractament: 13 experts hi van votar a favor i 10 en contra. L’EMA també el va avalar. Algunes informacions apunten que en un país com els EUA, on hi ha una gran quantitat de persones no vacunades —només el 58% té la pauta completa—, aquests tractaments podrien ser molt importants per aturar els efectes de la Covid-19, però alguns experts consultats per EL MÓN rebaixen les expectatives sobre l’ús massiu.

L’EMA ha decidit aquest dijous aprovar la pastilla de Pfizer. D’aquesta manera és la segona farmacèutica amb autorització per aquest tipus de medicament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa